eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Kern András: nem olyan nagyon egyszerű ezt csinálni

Több évtizedes kimagasló színészi alakításaiért vehette át ma a Kossuth-díjat Kern András, a Vígszínház színművésze. Kern András az InfoRádiónak elmondta: örül az elismerésnek, amely azt mutathatja, hogy karrierje jelent valamit a közönségnek. A színművész hozzátette: a látszat talán az, hogy könnyű volt a pályája, de rengeteg szenvedés és munka van mögötte.

Hogyan értékeli a Kossuth-díjat?

Egyszerűen csak örülök annak, hogy kaptam valamilyen elismerést, amely azt mutathatja, hogy a közel negyvenéves színészi pályafutásom valamit jelent az embereknek és nyomot hagy bennük.

Nagyon simán alakult a karrierje?

A látszat talán ez, de belülről nem tűnik olyan simának. Nem olyan nagyon egyszerű ezt csinálni, noha annak tűnik, de örülök is, hogy kívülről minden könnyűnek látszik. Rengeteg szenvedés, munka, nehézség, pech és szerencse van mindez mögött.

A színész mögött mindig van egy társulat. Ebből a szempontból szerencsésnek tartja magát?


A Vígszínház nagyon jó hely, és azért nem hagytam el 37 év alatt, mert egyszerre változékony is, hiszen olyan sok rendező és színész dolgozott itt, mintha két-három másik színház tagja is lettem volna.

Sokoldalú művész, hiszen a színház mellett rendezett, filmekben szerepelt és lemezt is adott ki. Hogyan alakult, hogy több területen is kipróbálta magát?

Nem jött könnyen, hiszen egyedül csak a rendezésre készültem fiatalkorom óta, a többi szinte véletlen. Az alkatomból fakad, megtalál engem egy-egy dalszöveg, forgatókönyv vagy kabarétréfa.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×