eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Dustin Hoffman és a Taxidermia

Csütörtökön megkezdődött és november elsejéig tart a Londoni Filmfesztivál, amelyen 180 játékfilm és 130 rövidfilm kerül bemutatásra a brit főváros 50 mozijában. Magyarországot a Taxidermia és a Friss levegő képviseli.

Idén fokozott figyelem irányul a Londoni Filmfesztiválra, ugyanis ez az ötvenedik, jubiláris filmparádé a metropoliszban.

Megtiszteltetés a magyar filmművészet számára, hogy Pálfi György magyar-osztrák-francia koprodukcióban készült bizarr társadalomkritikáját, a Taxidermiát már az első napon vetítik, méghozzá egy belvárosi bemutató filmszínházban, a West End Odeonban.

A szakma szerint a Taxidermia olyan film, amelyről a fesztivál során sokat fognak beszélni.

A fesztivál-filmeket szekciókban vetítik. Van világfilm szekció, Cinema Europa, külön kategóriát alkotnak az új angol filmek, a kísérleti filmek, az animációk, és ezúttal összeállítottak egy francia forradalmak elnevezésű szekciót is.

A londoni fesztivál jellegzetessége, hogy itt nem osztanak díjakat, ehelyett Cannes, Velence és Berlin után afféle összegzést nyújtanak.

A díszbemutatóra természetesen angol filmet választottak, a címe Skócia utolsó királya.

Ebből nem találhatnánk ki, hogy miről szól. A történet hőse egy skót orvos, aki kalandvágyból Afrikában próbál szerencsét, az ugandai diktátor, Idi Amin háziorvosa, majd legbelsőbb politikai tanácsadója lesz.

Idi Amin szerepét a hollywoodi fekete bőrű sztár, Forest Whitaker játssza, aki nagyon reméli, hogy alakítása kiérdemli az Oscart.

A Cinema Europa érdeklődéssel várt filmje, Kocsis Ágnes budapesti története, a Friss levegő.

 Az angolok a magyar filmen híres szociofilmesük, Ken Loach hatását érzik. Telt ház lesz az olasz L'Aria Salata minden vetítésén. Ez egy fiatal börtönőrről szól, aki a beszállított gengszterben felismeri a gyerekkorában elveszített apját.

A Londoni Filmfesztiválon Dustin Hoffman is beszél a pályafutásáról.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×