eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Saját áldozata lett az Oscar-díjas film

A dél-afrikai Oscar-díjas Tsotsi című film hazájában a mindennapok tsotsijainak, vagyis gengsztereinek esett áldozatul. Johannesburgban ugyanis a hivatalos ár negyedéért árulják a film DVD változatának illegális kópiáit. A kalózpéldányokon még a film vége is más.

A Tsotsi, amely címéhez a gengszterekre használt szleng kifejezést vette kölcsön, Dél-Afrika első Oscar-díjas filmje. Az idei díjátadón a készítők a legjobb idegen nyelvű filmnek járó aranyszobrocskát vehették át.

Gavin Hood, a film rendezője, érthető módon dühösen reagált a kalózmásolatok megjelenésére.

"Amikor egy mozijegyet vesz az ember, vagy megveszi az eredeti DVD-t, azzal a dél-afrikai filmipart támogatja, a kalózmásolatokat vásárlók azonban csak a bűnözők zsebébe rakják a pénzt" - hangsúlyozta a rendező.

Gavin Hood megerősítette azt is, hogy a kalózmásolat vége eltér a moziváltozat végétől.

Eredetileg ugyanis három különböző változatot forgattak le, és a kalóz DVD-k alapjául a film vágószobából ellopott, csak durván megvágott korai változata szolgált.

A Tsotsi egy fiatal gengszterről szól, aki ellop egy autót, lelövi a tulajdonosát, és csak ezután veszi észre a csecsemőt a hátsó ülésen.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×