eur:
393.76
usd:
365.05
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Kezdődik a filmszemle

Kedden kezdődik a Budapest Kongresszusi Központban a 37. Magyar Filmszemle. A versenyprogramban 24 nagyjátékfilm, 28 kísérleti és kisjátékfilm, 39 dokumentum- és 12 tudományos-ismeretterjesztő film szerepel.

A kedd esti megnyitón életműdíjat adományoznak a január 19-én, 84 éves korában elhunyt Agárdy Gábor színművésznek, a Nemzet Színészének, továbbá Dargay Attila animációs filmrendezőnek, György István filmrendezőnek és Szalontai Árpádné naplóvezetőnek.

A szemlét Szabó István Rokonok című filmje nyitja meg. A Móricz Zsigmond azonos című regényéből készült alkotást a nyitó ünnepségen vetítik.

A szervezők szerint azt nem tudni, hogy Szabó István megjelenik-e a filmszelme megnyitóján, filmje premierjén.

Az Oscar-díjas művészről a napokban derült ki, hogy fiatal korában ügynökként jelentéseket írt a belső reakció elhárítását végző osztálynak.

A mustra költségvetése mintegy 150 millió forint; a két főszervező a Magyar Filmművészek Szövetsége és a Magyar Mozgókép Közalapítvány.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×