eur:
395.61
usd:
366.63
bux:
65620.68
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

A Fekete kefe is díjazott

Átadták a tavaly bemutatott alkotásoknak megítélt Magyar Filmkritikusok Díjait és az Árvai Jolán-díjat. A díjazottak között van a Csak szex és más semmi, a Johanna és a Fekete kefe.

A filmkritikusok B. Nagy László-díjával Jeles Andrást jutalmazták a József és testvérei című filmért. A legjobb rendezésért Mundruczó Kornélt tüntették ki a Johanna című alkotásért.

A legjobb első film elismerését Vranik Roland Fekete kefe, a legjobb kisjátékfilm díját Kenyeres Bálint Before Dawn című filmje kapta. A legjobb dokumentumfilmnek Az árulásról című alkotást választották, amelyet Balog Gábor, illetve Hajdú Farkas-Zoltán készített.

A legjobb férfi főszereplő díját Cserhalmi Györgynek Az igazi Mikulás című filmben nyújtott alakításáért ítélték oda, a legjobb női főszereplő Schell Judit lett a Csak szex és más semmi című filmért.

Az Életmű-díjat - amelyet a Magyar Mozgókép Közalapítvány ajánlott fel - Kovács András vehette át.

A 2006. évi Árvai Jolán-díjjal Salgó Zoltán technikai rendező-rendezőasszisztenst, valamint - posztumusz - Békés József dramaturg-szerkesztőt jutalmazták.

A MÚOSZ film- és tévékritikusi szakosztálya által 1962-ben alapított elismeréseket a szakosztály tagjainak szavazatai alapján, magyar filmeknek ítélik oda.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×