eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán
Greenville, 2024. február 21.A Republikánus Párt elnökjelöltségére pályázó Donald Trump volt amerikai elnök a Fox News amerikai tévécsatorna pódiumbeszélgetésén a dél-karolinai Greenville-ben 2024. február 20-án. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban.
Nyitókép: MTI/AP/Chris Carlson

Donald Trump kampányol: szerinte hamarosan kitörhet a világháború

Négy hónapon belül kitörhet a harmadik világháború Donald Trump szerint - írta az index.hu vasárnap.

Az internetes oldal beszámolója szerint az amerikai republikánus elnökjelölt Kaliforniában folytatta kampánykörútját, ahol a Coachella fesztivál helyszínén tartotta nagygyűlését. Beszélt a migrációról, a romló bűnelkövetési statisztikákról, és ezekkel a demokrata vezetést vádolta. Hangsúlyozta, hogy a demokraták miatt a bűnözési ráta az egekben van, valamint elhibázott külpolitikájuk miatt néhány hónapon belül kitörhet a harmadik világháború - írta az Index.

"Az az aggodalmam, hogy a kormányon lévő emberek miatt a következő három-négy hónapban világháborúba kerülünk" - mondta a kampánygyűlésen Trump az Index szerint.

Donald Trump ismét azt ígérte, hogy ha megnyeri az elnökválasztást, képes lesz megoldani az ukrajnai konfliktust, valamint "megállítja a közel-keleti káoszt" - emelte ki a Ria Novosztyi orosz hírügynökség az index.hu szerint.

A republikánus elnökjelölt beszédében a demokratákat vádolta, hogy Kaliforniában "a legmagasabb az infláció, a legmagasabb az adó, a legmagasabb a benzinár, a legmagasabb a megélhetési költség, a legtöbb szabályozás, a legdrágábbak a közüzemi szolgáltatások, a legtöbb a hajléktalan, a legtöbb a bűnözés, a legtöbb a romlás és a legtöbb az illegális bevándorló" - olvasható a Los Angeles Times oldalán az index.hu ismertetése szerint.

A volt elnök a délnyugati államot disztópikusnak nevezte, amit gazdasági nehézségek sújtanak. Azonban tett egy "torzító megállapítást is, eszerint Kaliforniában mindennap áramszünet van" - írta az Index.

Az internetes oldal közlése szerint Trump kiemelte a migráció problémáját, szerinte ugyanis a bűncselekmények növekvő száma összefüggésben van a migránsok számának emelkedésével. Donald Trump menekültállamnak nevezte az államot, amit "Kalifornia nem fog tovább tűrni". Azt is megjegyezte, ha újra megválasztják, akkor halálbüntetés vár azokra a migránsokra, akik amerikai állampolgárt ölnek - írta meg az RSBN az Index szerint.

A volt elnök Kamala Harrist és Gavin Newsomot külön vádolta azzal, hogy a 47-es cikkely következtében elharapózhattak a bűncselekmények (ez a cikkely egyes súlyosabb eseteket szabálysértés kategóriába sorolt át). Ezenkívül a drága megélhetést, valamint a vízháztartásra vonatkozó döntéseket is számon kérte a demokratákon a republikánus elnökjelölt az Index szerint.

Címlapról ajánljuk

Fagypont és 20 fok közötti kanyarok: időjárás a jövő héten

Kedden ugyan elszórtan előfordulhat eső, zápor, de alapvetően csendes, őszi idő várható a jövő héten több-kevesebb napsütéssel és 20 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletekkel. A hét második felében a szélvédett, hidegre hajlamos helyeken fagypont köré is hűlhet a levegő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Hol vegyek most lakást, hogy igazán jól járjak?

Hol vegyek most lakást, hogy igazán jól járjak?

Az élénkülő lakáspiaci kereslet közepette legfrissebb Hangulatfelmérésünkben arról is kérdeztük a szakértőket, hogy véleményük szerint az ország mely részein, milyen típusú lakások lehetnek az átlagnál keresettebbek az előttünk álló évben. Összesen 10 szakértő mondta el, milyen típusú és elhelyezkedésű lakóingatlanok iránt lehet az átlagosnál erősebb a kereslet, többen azt is megindokolva, hogy miért.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 13. 18:40
×
×
×
×