eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. augusztus 31. szombat Bella, Erika
fotó: pixabay
Nyitókép: Pixabay

Tömött buszon késelt egy nő Németországban

A tettes indítékait vizsgálják, egyelőre terrorizmusra utaló jelet nem találtak.

A németországi, észak-rajna-wesztfáliai Siegen városában egy tömött buszon sebesített meg késsel hat embert egy nő – írja az Euronewst idézve a hvg.hu. A buszon negyvenen utaztak a támadás idején, hárman életveszélyes sérülést szereztek.

A 32 éves német állampolgárságú támadót elfogták. A rendőrség még vizsgálja, mi állhat a támadás mögött, de terrorizmusra utaló jelet egyelőre nem találtak.

A támadás egy héttel ezt követően történt, hogy ugyancsak Németországban, Solingenben egy szír férfi három embert halálra késelt, nyolcat pedig megsebesített. Annak a támadásnak iszlamista-terrorista háttere volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
Radó Péter: Teljesítményértékelés és NAT-vizsga – Így indul a tanév

Radó Péter: Teljesítményértékelés és NAT-vizsga – Így indul a tanév

Mint ahogy az immár hagyományosan történik, az oktatásirányítók az új tanév elején újabb intézkedésekkel örvendeztetik meg a nevelő-oktató közönséget. Néhány példa az első becsengetés alá helyezett ajándékokból: pedagógusok teljesítményértékelésének bevezetése, mobiltelefonok betiltása és a pedagógusok vizsgáztatása a NAT-ból. Kétrészes írásomban azt boncolgatom, hogy miről árulkodnak ezek az intézkedések. Ebben az első cikkben a teljesítményértékelési rendszer (TÉR) és a pedagógusok vizsgáztatásának kérdésén keresztül mutatom be a jelenlegi magyar közoktatás-irányítási rendszer természetét.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 31. 11:36
×
×
×
×