eur:
394.65
usd:
353.52
bux:
73467.13
2024. augusztus 26. hétfő Izsó
sprinkled white amphetamine powder, concept snuff drug addiction.
Nyitókép: Roman Budnyi/Getty Images

Kokaincsempész-bandára csaptak le a spanyol és a kolumbiai hatóságok

Kokaincsempész-bandára csaptak le a spanyol és a kolumbiai hatóságok Kolumbiában, a razziák során 26 embert őrizetbe vettek – jelentette be hétfőn az Európai Unió rendőrségi együttműködési szervezete, az akcióban támogatást nyújtó Europol.

A hágai székhelyű uniós szervezet tájékoztatása szerint a két, júniusban végrehajtott akcióban mintegy 70 kilogramm kábítószert, 245 ezer eurónyi (96 millió forint) készpénzt, 13 járművet és három lőfegyvert is lefoglaltak, valamint sikerült felderíteni a bűnszervezet által használt droglabort is.

A kolumbiai és spanyol állampolgárokból álló bűnbandát egy korábban feloszlatott kolumbiai félkatonai szervezet, a Bloque Central Bolívar egyik tagja vezette.

A nyomozás során fény derült arra, hogy a banda Kolumbiából gyümölcsszállítmányokban csempészte a kokaint a spanyolországi Malagába.

Az Europol a vizsgálatot a többi között igazságügyi szakértőkkel segítette.

A bűnüldöző szervek adatai szerint az utóbbi időben nőtt a száma és a kapacitása azoknak a droglaboroknak, ahol a kokaint egyre bonyolultabb módszerekkel dolgozzák fel, hogy a fogyasztók számára elérhető állapotba (kokain-hidroklorid) hozzák.

A nyers kokaint általában valamilyen hordozóanyagba, sok esetben faszénbe rejtve szállítják Európába, csökkentve annak a veszélyét, hogy a tengeri és a légi belépési pontokon rábukkanjanak.

Címlapról ajánljuk

Vitézy Dávid: nem maradhat így a MÁV-val kapcsolatos állami közlekedéspolitika

A korábbi közlekedési államtitkár szerint csak a szerencsén múlott, hogy nem lett tömeges baleset vasárnap a Keleti pályaudvarnál, amikor a kolozsvári intercity kisiklott. A Fővárosi Közgyűlés megválasztott tagja azt is mondta, hogy az évtizedek óta súlyosbodó válság az elmúlt két évben csak tovább mélyült, amikor visszavonták az összes vasúti járműbeszerzést, leállították az összes fontos beruházást.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.27. kedd, 18:00
Koren Balázs
matematika tanár, a ProSuli szakmai vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×