eur:
393.33
usd:
358.13
bux:
71832.47
2024. augusztus 13. kedd Ipoly
fotó: Infostart
Nyitókép: fotó: Infostart

Ennyire meleg a Földközi-tenger vize

Mallorca partjainál mérték a kimagasló értéket.

Rekordhőmérsékletet mértek a Földközi-tengerben a Spanyolországhoz tartozó Mallorca szigetének partjainál, a mérőkészülékkel felszerelt bója nagyjából 30 kilométerre nyugatra Palma de Mallorcától a szomszédos Dragonera-sziget térségében hétfőn 31,87 Celsius fokos vízhőmérsékletet jegyzett fel - közölte a spanyol meteorológiai szolgálat (Aemet).

A korábbi csúcsértéket, 31,36 Celsius-fokot 2022 augusztusában mérték.

A korábbi hetek, illetve napok hőhullámához képest mostanra már elviselhetőbbé vált az időjárás Spanyolország nagy részén. Szerdán és csütörtökön előrejelzések szerint heves esőzésekkel, sőt akár jégesővel kísért viharfront is végigvonulhat Mallorca felett, az Aemet a második legmagasabb, narancsszintű riasztást adta ki a térségre. A hőmérséklet a mostani 30 Celsius-fok felettiről várhatóan 25 fokra süllyed. Hétvégén azonban újabb felmelegedés várható.

Címlapról ajánljuk
Tálas Péter: zavarba hozta Moszkvát az ukrán támadás

Tálas Péter: zavarba hozta Moszkvát az ukrán támadás

Ukrajna orosz területek elleni támadásának egyik célja lehet, hogy elvonjon erőket más frontszakaszokról, de ennek a törekvésnek eddig nem látszik az eredménye. Tálas Pétert, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos főmunkatársát hallják.

Gulyás Michelle: a sok negatív komment még erősebbé tett és megvalósítottam gyermekkori álmomat

Az UTE olimpiai bajnok öttusázója Párizsból hazatérve azt mondta az InfoRádióban, hogy mind mentálisan, mind fizikailag végig nagyon erősnek érezte magát az ötkarikás játékokon. Arról is beszélt, hogy folytatja a nagy változások előtt álló öttusát, és reményei szerint tornász múltja miatt könnyebben tud majd alkalmazkodni ahhoz, hogy a lovaglás helyére az akadályverseny kerül be a számok közé.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.14. szerda, 18:00
Szécsényi Gábor
Az Autó című autós magazin főszerkesztője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×