eur:
393.36
usd:
357.76
bux:
71832.47
2024. augusztus 13. kedd Ipoly
Bárban ülő emberek a Donald Trump volt amerikai elnök elleni támadásról szóló televíziós híradást nézik a wisconsini Milwaukeeban 2024. július 13-án. A Republikánus Párt elnökjelöltjének beszéde közben a Pennsylvania állambeli Butlerben rendezett kampánygyűlésé lövések dördültek, a politikus a jobb fülén megsérült, de a titkosszolgálat védőgyűrűjében a saját lábán hagyta el a pódiumot. A Republikánus Párt elnökjelölő országos kongresszusát július 15-18. között tartják Milwaukeeban. Az elnökválasztást november 5-én rendezik az Egyesült Államokban.
Nyitókép: Matt Rourke

Donald Trump megy tovább

Donald Trump volt amerikai elnök a szombati választási gyűlésén történt lövöldözés ellenére is várja a jövő heti republikánus nemzeti konvenciót - közölték vasárnap tanácsadói. A Truth Social nevű közösségi oldalán az esemény után Trump azt írta, hogy egy golyó sebesítette meg jobb füle felső részét.

Hétfőn kezdődik a wisconsini Milwaukee-ban a republikánus nemzeti konvenció (RNC), amelyen Trumpot hivatalosan is kinevezik a párt elnökjelöltjének.

A Trump-kampány és az RNC közleménye szerint Trump jól van a szombati incidens után. "Trump elnök alig várja, hogy csatlakozhasson önökhöz Milwaukee-ban, amikor folytatjuk a konvenciónkat, hogy őt jelöljük az Egyesült Államok 47. elnökévé" - derült ki a közleményből. Hozzátették, pártjuk jelöltjeként Donald Trump "továbbra is megosztja majd vízióját, hogy Amerika újra naggyá váljon".

A szombati támadás volt az első merényletkísérlet a Ronald Reagan elleni 1981-es lövöldözés óta egy elnök vagy elnökjelölt ellen.

Címlapról ajánljuk
Csipes Tamara: nincs hiányérzetem, kerek történet a pályafutásom

Csipes Tamara: nincs hiányérzetem, kerek történet a pályafutásom

A párizsi ötkarikás játékokkal befejezte a versenyszerű kajakozást a kétszeres olimpiai bajnok. Csipes Tamara azt mondta az InfoRádióban, hogy maradéktalanul elégedett a Franciaországban megnyert két ezüst- és egy bronzéremmel. Hozzátette: nem fáj elismernie, hogy Lisa Carrington ezúttal jobb volt nála, és nem hiányzik neki az újabb arany, mert fontosabb számára, hogy emberileg nagyon sokat kapott az utolsó olimpiájától.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.14. szerda, 18:00
Szécsényi Gábor
Az Autó című autós magazin főszerkesztője
Kijött a fontos adat, jó volt a hangulat az Egyesült Államokban

Kijött a fontos adat, jó volt a hangulat az Egyesült Államokban

A vártnál érdemben alacsonyabb lett az amerikai termelői infláció, ami kedvező lehet a szeptemberi Fed kamatdöntő ülése szempontjából: a friss adat  ugyanis beleillik abba a trendbe, hogy az amerikai gazdaság lassulásával együtt az inflációs nyomás is csökken, ez pedig afelé mutat, hogy a Fed elkezdheti szeptemberben a kamatcsökkentési ciklusát. A hír hatására megugrottak az amerikai részvényindexek, az erősödést a Nasdaq vezette.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×