eur:
390.83
usd:
358.65
bux:
72899.65
2024. július 19. péntek Emília
Silhouette of soldier are using drone and laptop computer for scouting during military operation against the backdrop of a sunset. Greeting card for Veterans Day, Memorial Day, Independence Day.
Nyitókép: vadimrysev / Getty Images

Az ukránok egyre jobban bíznak a "magyar madarakban"

Olyan jó munkát végez a Bródi Róbert, azaz "Magyar" által létrehozott drónos egység a harcokban, hogy most új szintre emelik. Ehhez keresnek új embereket.

Bródi Róbert ukrajnai magyar vállalkozó nem sokkal az orosz offenzíva előtt csatlakozott az Ukrán Területi Védelmi Erőkhöz, ahol egy parancsnoki szakaszhoz osztották be. Részt vett az irpinyi civilek evakuálásában a Kijev ellen indított támadáskor, továbbá a bucsai és borogyankai harcokban is. Ő kezdeményezte a légi felderítő drónflotta felállítását, melyet fedőneve, a "Magyar" után "Magyar Madarai" néven emlegetnek, és amit később beolvasztottak a 28. gépesített dandárba.

Öt fő felderítési feladatban vesznek részt a drónok:

az ellenséges erők felderítésében, járőrözésben a frontvonalon, tüzérségi felderítésben, támadásokban kamikaze drónokkal, és esetenként robbanószerkezetekkel is támadják az ellenséges katonákat.

A különleges egység annyira sikeres, hogy hamarosan szintet lép: zászlóaljból ezreddé bővítik - számol be róla Telegram-csatornáján Yigal Levin katonai megfigyelő. Bródi "Magyar" Róbert azt mondja a fejlesztésről, hogy "ez az egység fejlődésének következő szintje, példátlan mértékű létszámfelvételt hirdetünk".

A magyar parancsnok hozzáteszi, hogy a drónos egység nem hagyja el a frontot, hanem továbbra is a kijelölt területen látja el feladatait. "Magyar" ehhez kapcsolódóan azt is bejelentette, mely szakterületekről várják a 119 jelentkezőt. Felhívását a külföldön élő ukránok számára is kihirdette. Mint írják, technikusokat is meghívott az egységhez: tudósokat, gyártókat és fejlesztőket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×