eur:
393.2
usd:
362.75
bux:
73164.07
2024. július 24. szerda Kincső, Kinga
Nyitókép: Giuseppe Conte/Facebook

Ölre mentek a képviselők az olasz parlamentben – videó

A dulakodást az ellenzéki Öt Csillag Mozgalom képviselője kezdte.

Verekedés tört ki az olasz parlament alsóházában szerdán – írja a Politico nyomán a Telex. A törvényhozók egy komoly vitát kiváltó törvényjavaslatról szóló szavazás alatt kaptak össze, Giorgia Meloni kormánykoalíciójának több tagja is megsérült, egy képviselő kerekesszékben hagyta el az üléstermet. A kormány sokat vitatott törvényjavaslata nagyobb autonómiát biztosítana az olasz régióknak.

Az incidensről készült felvételen (lásd alább – szerk. megj.) az látható, hogy a szavazás előtt Leonardo Donno, a reformot ellenző ellenzéki 5 Csillag Mozgalom parlamenti képviselője odament Roberto Calderoli regionális és autonómiaügyi miniszterhez, és egy olasz zászlót nyomott az arcába. Két hivatalnok odarohant és megragadta Donnót, hogy elválassza Calderolitól, miközben a kormánykoalícióhoz tartozó Liga és az Olasz Testvérek tucatnyi törvényhozója csatlakozott a dulakodáshoz.

Donno végül elesett, a parlamenti egészségügyi személyzet kerekesszékben szállította ki az ülésteremből. A képviselő később a helyi médiának azt mondta, többen megrúgták és egy erőteljes ütést is kapott a szegycsontjára. Még fontolgatja, hogy feljelentést tesz-e.

A heves érzelmeket kiváltó törvényjavaslatot aznap nem is fogadták el.

Címlapról ajánljuk
Íme a legnépszerűbb szakok - kihirdették a felsőoktatási ponthatárokat

Íme a legnépszerűbb szakok - kihirdették a felsőoktatási ponthatárokat

Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat szerda este, ezzel eldőlt, hogy az általános eljárásban hányan kerülnek be egyetemre, főiskolára. A központi ponthatárváró rendezvényt Debrecenben tartják, de Budapesten és számos más nagyvárosban is szerveztek hasonló Pont Ott Partit.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.25. csütörtök, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×