eur:
396.54
usd:
371.08
bux:
71013.43
2024. június 26. szerda János, Pál
Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt (b) fogadja Giorgia Meloni olasz miniszterelnök a világ iparilag legfejlettebb hét államát tömörítő csoport, a G7 háromnapos csúcstalálkozóján a dél-olaszországi Fasanóban 2024. június 13-án.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Ciro Fusco

50 milliárd dolláros kölcsönt nyújtanak Ukrajnának a G7-ek

A hitelt a külföldön zárolt orosz pénzeszközök kamataiból fedeznék.

A legfejlettebb ipari országokat tömörítő G7 csoport tagjai csütörtöki dél-olaszországi csúcstalálkozójukon megállapodtak abban, hogy az év végéig hitelt nyújtanak Ukrajnának körülbelül 50 milliárd dollár értékben, amelyet a külföldön zárolt orosz pénzeszközök kamataiból fedeznek – jelentette be Giorgia Meloni, a Hetek soros elnökének, Olaszországnak a miniszterelnöke.

Előtte Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke hozzátette, hogy a pénzügyminiszterek dolgoznak a részleteken. Olaf Scholz német kancellár kijelentette: a G7 azon szándéka, hogy további pénzügyi segítséget nyújt Ukrajnának azt mutatja, hogy a fejlett ipari országok továbbra is elkötelezettek Kijev támogatása mellett. Megjegyezte, nem vált valóra Vlagyimir Putyin orosz elnök azon várakozása, hogy Ukrajna nemzetközi támogatása az idő haladtával fokozatosan megszűnik.

Címlapról ajánljuk
Már a negyeddöntőben egymást mészárolják a legnagyobb esélyesek
Horrorág az Eb-n

Már a negyeddöntőben egymást mészárolják a legnagyobb esélyesek

Ha nem az Európa-bajnokságon eddig látott teljesítményből, hanem az előzetes várakozásokból, sőt a keretek erősségéből, piaci értékéből indulunk ki, elképesztő erőkülönbség mutatkozik az úgynevezett felső és alsó ág között az egyenes kieséses szakasz kezdete előtt.

Elemzők az Arénában: a Tisza Párt megjelenésével izgalmas másfél év jön a politikában

Az európai parlamenti választás belpolitikai tanulságairól, a Magyar Péter-jelenség okairól és következményeiről és a főpolgármester-választás politikai utórezgéseiről is beszélt Böcskei Balázs, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója és Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet igazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
Amerikai modelljeit hívja vissza a VW

Amerikai modelljeit hívja vissza a VW

A Volkswagen ismét visszahívási akciót indít az Egyesült Államokban, ezúttal több mint 271 ezer jármű érintett egy potenciális vezetékezési hiba miatt, amely az első utasoldali légzsákokat hatástalaníthatja. Az amerikai autóbiztonsági felügyelet (NHTSA) szerdai közleménye szerint a probléma komoly biztonsági kockázatot jelenthet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×