eur:
397.85
usd:
372.35
bux:
70459.59
2024. június 21. péntek Alajos, Leila
Axalp, 2017. október 12.F/A-18 Hornet típusú vadászbombázó repülőgép a svájci légierő akrobatacsoportjának bemutatóján a svájci Alpok Axalp síüdülőjénél 2017. október 12-én. A légierő pilótái minden ősszel bemutatják tudásukat a Brienzi-tó közelében, tengerszint felett 2200 méter magasságban fekvő Axalp felett. (MTI/EPA/Christian Merz)
Nyitókép: CHRISTIAN MERZ

Vadászgépek fognak fel- és leszállni egy autópályán

Svájcban a vadászpilóták az ország nyugati részén fekvő egyik autópályán gyakorolják a vészhelyzeti fel- és leszállást a jövő héten – közölte a svájci légierő.

A légierő közlése szerint nyolc F/A-18 Hornet vadászrepülő vesz részt a június 5-i gyakorlaton. Erre elmondásuk szerint azért van szükség, mert jelenleg a légierő összes erőforrása a három fő légibázisra – a Payerne-ben, Beiringenben és Emmenben található katonai repülőtérre – összpontosul. Ez sebezhetővé teszi a bázisokat a nagy hatótávolságú ellenséges fegyverrendszerekkel szemben – tették hozzá.

A gyakorlatra készülve június 4-étől másfél napra lezárják az Avenches és Payerne-t összekötő A1-es autópályát.

A svájci vadászrepülőgépek utoljára 1991-ben hajtottak végre leszállást autópályán a dél-svájci Ticino kantonban.

Címlapról ajánljuk
A szlovák egészségügyi kormánybiztos szerint nem is volt Covid-járvány

A szlovák egészségügyi kormánybiztos szerint nem is volt Covid-járvány

Komoly nemzetközi problémát okozhat Szlovákiának, hogy június elején – a világon egyedüli államként – nem csatlakozott az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Nemzetközi Egészségügyi Rendszabályaihoz. A Szlovákiát képviselő Peter Kotlár a pozsonyi parlament egészségügy bizottsági ülésén azt mondta, hogy ő csak az „emberi jogokat és az ország szuverenitását” védte azzal, hogy elutasították a dokumentum alkalmazását. Kotlár azt is megismételte, hogy Szlovákiában egyébként sem volt covid-járvány.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.21. péntek, 18:00
Ferencz Orsolya
űrkutatásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 21. 10:50
×
×
×
×