eur:
395.13
usd:
368.55
bux:
70405.07
2024. június 24. hétfő Iván
MOSCOW, RUSSIA - NOVEMBER 4: (RUSSIA OUT) Russian President Vladimir Putins Aurus Senat limousine rolls into Red Square on November 4, 2022, in Moscow, Russia. President Putin laid flowers to the Monument of Minin and Pozharsky at Red Square marking the National Unity Day. (Photo by Contributor/Getty Images)
Nyitókép: Getty Images/Contributor

Megújult Vlagyimir Putyin elnöki autója, polgári formában is kapható lesz

A hatalmas luxusautót a tavaly a Toyotától megvásárolt szentpétervári üzemben gyártják majd.

Az Aurus továbbfejlesztette a Senatot, azt a modellt, amellyel Vlagyimir Putyin is jár. Az orosz limuzin új hűtőrácsot, új lökhárítókat, új mátrix LED-es fényszórókat, krómozott díszítéseket kapott, belül pedig új infotainment rendszert, nagyobb képernyővel - számol be róla a HVG.

A luxusjárművet továbbfejlesztett kamerákkal és éjjellátó rendszerrel is ellátták, és egy 4,4 literes, 606 lóerős, dupla turbós V8-as motor duruzsol benne.

Tartozik hozzá még 9 sebességes automata sebességváltó és 4x4-es meghajtás is.

Mint írják, az Autostat ügynökség szerint ebben az évben eddig 40 Aurust adtak el Oroszországban.

Az autót a Szentpétervár melletti, egykori Toyota-gyárban építik majd. A japán vállalat tavaly márciusban adta el az üzemet, akkor került az orosz állami Autófejlesztési Ügynökség (NAMI) tulajdonába.

Vlagyimir Putyin szívesen ajándékoz egy-egy példányt a hozzá látogató állami vezetőknek, februárban például Kim Dzsong Un észak-koreai vezető kapott egy példányt, amit a két vezető közötti különleges kapcsolat jelékének tekintenek az ázsiai országban.

Címlapról ajánljuk
Világsztárok üzennek Varga Barnabásnak, Botka hallotta a hatalmas csattantást is

Világsztárok üzennek Varga Barnabásnak, Botka hallotta a hatalmas csattantást is

A stuttgarti kórházban kezelik a magyar válogatott csatárát, aki a Skócia elleni Eb-csoportmérkőzésen szenvedett súlyos sérülést. Botka Endre azonnal tudta, hogy nagy a baj, Szoboszlai Dominik szerint változtatni kell a mentők protokollján. Az eset nagy visszhangot váltott ki a nemzetközi futballéletben is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
Egyre több a háború a világban – Tényleg jön a harmadik világháború?

Egyre több a háború a világban – Tényleg jön a harmadik világháború?

Az elmúlt években több nagyobb fegyveres konfliktus rázta meg a világot. Oroszország Ukrajna elleni agressziója csak egyike a nemzetközi békét és biztonságot megkérdőjelező eseménynek: a gázai háború folyamatosan fenntartja egy nagyobb közel-keleti konfliktus kitörésének lehetőségét, miközben a térségben még a szíriai, líbiai, jemeni és a szudáni polgárháborúkat sem sikerült rendezni. A magyar kormányzati diskurzusban és egyes nemzetközi körökben pedig már atomcsapásoktól és világháborútól tartanak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×