eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
Az izraeli légicsapások miatt otthonukból elmenekült palesztinok tábora a Gázai övezet déli részén fekvő Rafahban, az egyiptomi határ közelében 2024. április 4-én. A Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei október 7-én támadást indítottak Izrael ellen, az izraeli haderő pedig válaszul légi és szárazföldi hadműveleteket hajt végre a Gázai övezetben. A Gázai övezetben legkevesebb 1,9 millió ember kényszerült a harcok miatt otthona elhagyására.
Nyitókép: MTI/EPA/Mohamed Szaber

Az Egyesült Államok időt nyerhet Gázában

Amerikai nyomásra Izrael visszafogottabb fellépésre készülhet Rafahban.

David Ignatius, a Washington Post elemzője a 24.hu beszámolója szerint arról ír, hogy Izrael az Egyesült Államokkal folytatott megbeszélések nyomán korlátozottabb módon fog fellépni, illetve elodázza a Gázai övezet déli részén fekvő Rafah ellen tervezett nagyszabású, szárazföldi offenzíváját.

Az elemző az ügyet ismerő, meg nem nevezett forrásokkal folytatott beszélgetések alapján állítja, hogy egy korábbi terv, miszerint két hadosztályt küldenek a városba, nem fog megvalósulni, és a műveletek visszafogottabbak lesznek.

Washington úgy látja, hogy az új tervek kevesebb civil áldozattal járnak majd, ezért várhatóan nem fogja ellenzi azok végrehajtását – írta a hétfőn este megjelent cikkében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Felemás hangulatban telt a kereskedés reggel Ázsiában, de az európai tőzsdéken már látszik némi hangulatjavulás a hét korábbi részében látott eséshez képest. Megérkeztek ma a havi amerikai PCE-adatok, amelyek a várakozásoknak megfelelően az infláció további lassulását mutatták, ám mivel a tegnap megjelent második negyedéves adat már magában foglalta a júniust is, így nagy meglepetése nem lehetett számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×