eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
Signage on a Pagani Automobili SpA Utopia supercar at the companys showroom in Hong Kong, China, on Thursday, Nov. 23, 2023. Italian hypercar maker Pagani is exploring new technologies including electric vehicles, an area where Chinas expertise would be of help for European brands, according to Pagani. Photographer: Chan Long Hei/Bloomberg via Getty Images
Nyitókép: Chan Long Hei/Bloomberg via Getty Images

Nem féltette milliárdos értékű autóját az árvíztől – videó

Az Pagani Utopiából mindössze 99 darab készül.

Amint arról az Infostart is beszámolt, a hét elején hatalmas zivatarok sújtották az Egyesült Arab Emírségeket, ami súlyos árvizeket okozott. Azóta számtalan videó tűnt fel a közösségi platformokon arról, hogy sokan így is útnak indultak autóikkal, amik aztán tetőig merültek az elárasztott utcákon.

Az elektromos autóknál elvileg nem áll fenn annak a kockázata, hogy tönkremegy a hajtás, ha a szigetelés megfelelő. Ám ha a hagyományos motorú autó vizet szív, végzetes károk keletkezhetnek. A folyadékot nem tudják összenyomni a dugattyúk, a víz viszont helyet keres magának, ezért gyakran eltörik sok minden a motorban – írja a hvg.hu.

Ennek ellenére akadt, aki dacolt a kockázattal, még ha méregdrága autóritkaságban is ült. Például az alább látható, nagyjából 2,5 millió dolláros (930 millió forint) Pagani Utopiának a sofőrje is.

A felvételen az látható, hogy a sofőr eleinte tétovázik, nekivágjon-e kalandnak, de végül elindul. A víz mélysége csak az egyik gond, egy Pagani még száraz aszfalton is könnyen elakadhat az alacsony hasmagassága miatt, a vízzel elárasztott szakaszon pedig nem látni, mi van előtte – jegyzi meg a lap.

A mutatvány végül összejött, pedig, ha valami történik, egyértelmű bizonyítékok lettek volna arra, hogy a sofőr nem a kellő elővigyázatossággal használta a kocsiját.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×