eur:
385.31
usd:
354.94
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita
Vízben álló autó egy árvízzel elárasztott úton a heves esőzések sújtotta Dubajban 2024. április 16-án. A viharos időjárás miatt ideiglenesen más repülőterekre irányítják át az érkező gépeket a dubaji nemzetközi repülőtérről.
Nyitókép: MTI/EPA/Ali Haider

"Kis eső" - tengerré vált Dubaj nagy része, mutatjuk

Tizenkét óra leforgása alatt majdnem egy egész évnyi csapadékmennyiség esett le, de magyar viszonylatban sem jelentéktelen, kéthavi adag.

Hatalmas eső zúdult kedden Dubajra, az utak folyókká változtak, a repülőtér is "egzotikus" képet mutat - írja a Telex.

A csapadék mennyiségét jól szemlélteti, hogy helyszínről származó beszámolók szerint egy közel évnyi esett le 12 óra alatt: 100 milliméter. (Ez Magyarországon kéthavi esőadagnak felel meg.)

Magát a repteret egyébként le kellett zárni egy időre - még az oda vezető utakon is minden "ringott" -, de az otthonokba és az üzletekbe is betört a víz a CNN tudósítása szerint.

A város egyébként igen száraznak számít általában, az Egyesült Arab Emírségek infrastruktúrája nincs is felkészülve ilyen szélsőséges időjárási jelenségekre, amelyek ekkora vízzel járnak. Az esőt most egyébként egy nagyobb viharrendszer okozza, amely az Arab-félszigeten halad át.

Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×