eur:
392.05
usd:
359.59
bux:
72253.66
2024. július 12. péntek Dalma, Izabella
2A65 Msta-B 152mm-es orosz vontatott tarack. Forrás: Wikipédia
Nyitókép: Forrás: Wikipédia

Nemhogy gyengült volna, hanem kifejezetten erősödött az orosz hadsereg egy amerikai tábornok szerint

A NATO európia főparancsnoka úgy látja, a módosított sorkatonasági szabályok miatt jelentősen megerősödtek az oroszok a veszteségeik ellenére.

Az amerikai tábornok, Christopher Cavoli, a NATO európai főparancsnoka szerint Oroszország fegyveres ereje az ukrajnai háború okozta veszteségek mellett is képes volt növekedést produkálni - írja a Business Insider jelentése nyomán a Portfolio.

A főparancsnok úgy látja, Oroszország fegyveres erőinek létszáma az ukrajnai konfliktus során nemhogy csökkent, hanem 15 százalékkal nőtt. Christofer Cavoli a képviselőház fegyveres erők bizottságának egy meghallgatásán elmondta, hogy az orosz hadsereg létszáma 360 ezerről 470 ezerre emelkedett.

A létszámgyarapodás részben annak tudható be, hogy

Oroszország megemelte a sorkatonai szolgálatra kötelezettek korhatárát 27-ről 30 évre, így a következő években további 2 millió sorkatonával bővíthetik hadseregüket.

Christofer Cavoli hozzátette, az oroszok mostanra Európa legnagyobb haderejére tettek szert, azaz függetlenül az Ukrajnában vívott háborútól Oroszország nagyobb és veszélyesebb lesz a Nyugattal szemben, mint korábban volt.

Az amerikai tisztviselők közül azonban nem csak Cavoli tábornok figyelmeztetett az orosz hadsereg megerősödésére. Kurt Campbell külügyminiszter-helyettes is megjegyezte, hogy Oroszország majdnem teljes mértékben helyreállította haderejét az ukrajnai veszteségek után. Szerinte ez hosszú távon fenyegetést jelent Európa stabilitására és a NATO-szövetségesekre.

A NATO európai főparancsnoka sok kollégájával együtt biztosra veszi, hogy ha Ukrajna a közeljövőben nem kap elég lőszert, akkor el fogja veszíteni a háborút.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.15. hétfő, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Diadalmenet látszik az amerikai tőzsdéken

Diadalmenet látszik az amerikai tőzsdéken

Tegnap az amerikai inflációs adatok közlését követően egy nagyobb profitrealizálás vette kezdetét Amerikában, az esést a Nasdaq vezette: a főként technológiai cégeket tömörítő index több mint 2 százalékot zuhant.Ezt követően Ázsiában is főként estek a tőzsdék: az esést a jappán Nikkei vezette. Ennek ellenére Európában jó hangulatban telik a kereskedés, a vezető indexek erősödnek, és a BUX is felfelé vette az irányt, délután pedig már Amerikában is emelkednek a tőzsdék a csütörtöki esést követően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 12. 18:45
×
×
×
×