eur:
390.66
usd:
364.19
bux:
68180.34
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
2A65 Msta-B 152mm-es orosz vontatott tarack. Forrás: Wikipédia
Nyitókép: Forrás: Wikipédia

Nemhogy gyengült volna, hanem kifejezetten erősödött az orosz hadsereg egy amerikai tábornok szerint

A NATO európia főparancsnoka úgy látja, a módosított sorkatonasági szabályok miatt jelentősen megerősödtek az oroszok a veszteségeik ellenére.

Az amerikai tábornok, Christopher Cavoli, a NATO európai főparancsnoka szerint Oroszország fegyveres ereje az ukrajnai háború okozta veszteségek mellett is képes volt növekedést produkálni - írja a Business Insider jelentése nyomán a Portfolio.

A főparancsnok úgy látja, Oroszország fegyveres erőinek létszáma az ukrajnai konfliktus során nemhogy csökkent, hanem 15 százalékkal nőtt. Christofer Cavoli a képviselőház fegyveres erők bizottságának egy meghallgatásán elmondta, hogy az orosz hadsereg létszáma 360 ezerről 470 ezerre emelkedett.

A létszámgyarapodás részben annak tudható be, hogy

Oroszország megemelte a sorkatonai szolgálatra kötelezettek korhatárát 27-ről 30 évre, így a következő években további 2 millió sorkatonával bővíthetik hadseregüket.

Christofer Cavoli hozzátette, az oroszok mostanra Európa legnagyobb haderejére tettek szert, azaz függetlenül az Ukrajnában vívott háborútól Oroszország nagyobb és veszélyesebb lesz a Nyugattal szemben, mint korábban volt.

Az amerikai tisztviselők közül azonban nem csak Cavoli tábornok figyelmeztetett az orosz hadsereg megerősödésére. Kurt Campbell külügyminiszter-helyettes is megjegyezte, hogy Oroszország majdnem teljes mértékben helyreállította haderejét az ukrajnai veszteségek után. Szerinte ez hosszú távon fenyegetést jelent Európa stabilitására és a NATO-szövetségesekre.

A NATO európai főparancsnoka sok kollégájával együtt biztosra veszi, hogy ha Ukrajna a közeljövőben nem kap elég lőszert, akkor el fogja veszíteni a háborút.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Új támogatója lett a francia EU-s pénzügyi puccstervnek

Új támogatója lett a francia EU-s pénzügyi puccstervnek

Az európai befektetéskezelési ágazat támogatja a francia javaslatot, amely az EU-tagállamok egy kis országcsoportokra érvényes tőkepiaci uniójának létrehozására irányul. Sandro Pierri, az Európai Alap- és Vagyonkezelési Szövetség (EFAMA) elnöke arra figyelmeztetett, hogy a reformmal kapcsolatos további késedelmek és EU-n belüli felesleges viták azt eredményezhetik, hogy még több vállalat és befektetés vándorol át az Egyesült Államokba.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×