eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Lovelock, 2017. július 20.A fegyveres rablásért és emberrablásért börtönbüntetését töltő O. J. Simpson volt amerikaifutball-csillag meghallgatása közben a Nevada állambeli Lovelock büntetésvégrehajtó intézetében 2017. július 20-án. Simpsont 2008 októberében 13 évvel azután, hogy  felmentették volt felesége és Nicole Brown barátjának meggyilkolásáért, 9-től 33 évig terjedő szabadságvesztésre ítélték. A bíró 33 év börtönre ítélte Simpsont, azzal a kitétellel, hogy 9 év után, jó magaviseletért cserébe feltételesen szabadlábra helyezhetik. A 12 vádpontot tárgyalták ma újra, illetve egy videokonferenciás meghallgatás után a négyfős bizottság úgy döntött, hogy Simpson 9 év börtön után októberben szabadulhat. (MTI/EPA pool/The Reno Gazette-Journal/Jason Bean)
Nyitókép: MTI/EPA pool/The Reno Gazette-Journal/Jason Bean

Meghalt az ellentmondásos életű amerikaifutball-sztár és színész

O.J. Simpson azzal vált igazán világszerte ismertté, hogy az 1990-es években a volt felesége elleni gyilkosság vádjával állítottak bíróság elé, de végül felmentettek.

A közismert amerikai médiaszemélyiség halálát családja jelentette be csütörtökön közösségimédia-oldalán. A bejegyzés szerint Orenthal James Simpson gyermekei és unokái körében hunyt el Las Vegasban, daganatos megbetegedés következtében.

O.J. Simpsont a profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) máig meghatározó alakjaként emlegetik, aki 1969-től 11 szezonon keresztül játszott, elsősorban a Bufallo Bills csapatának tagjaként. Az amerikai sporttörténet egyik legjobb futójátékosaként (running back) tartják számon.

Az 1970-es és 1980-as években több mozifilmben is szerepelt, többek között a Csupasz pisztoly-filmekben nyújtott emlékezetes alakítást.

1994 júniusában Los Angelesben letartóztatták volt felesége, Nicole Brown Simpson és barátja, Ron Goldman elleni gyilkosság vádjával. A bírósági tárgyalást az Egyesült Államokban az "évszázad pereként" emlegették, és élő televíziós közvetítésben lehetett követni. Az esküdtszék 1995. október 3-án ártatlannak találta, ami komoly vitához vezetett, mert a jogi szakértők többsége szerint a bizonyítékok meggyőző erejűek voltak. 1997-ben egy másik, kártérítési perben felelősnek találta a bíróság a két halálesetért, és 33,5 millió dollár megfizetésére kötelezte.

O.J. Simpson mindvégig tagadta a kettős gyilkosság elkövetését.

Az egykori futballsztárt 2007-ben ismét letartóztatták, miután összetűzésbe keveredett sportereklye-kereskedőkkel egy Las Vegas-i hotelben. A bíróság elítélte, és 9 évet töltött börtönben többi között fegyveres rablás miatt. 2017-ben kegyelemmel szabadult. A büntetőeljárásban azt állította, hogy a letartóztatásához vezető összetűzés idején tőle ellopott sportereklyéket akart visszaszerezni.

O.J. Simpson 76 éves volt.

Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kiszivárgott Trump súlyos terve, máris újabb segélyt kaphatnak az ukránok - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Kiszivárgott Trump súlyos terve, máris újabb segélyt kaphatnak az ukránok - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×