eur:
388.96
usd:
363.46
bux:
68125.38
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Szu-34 orosz csapásmérő repülőgép. Forrás: Wikipédia
Nyitókép: Forrás: Wikipédia

Ukrán titkosszolgálat: hat orosz harcigép egy dróncsapásra - videó

Az orosz légerőt újabb dróntámadás érte, amely jelentős károkat okozott.

Az ukrán titkosszolgálat azt jelentette, hogy tömeges dróncsapást mértek egy mélyen az orosz hátországban lévő, katonai repülőtérre - közölte a Reuters. A brit hírügynökség ugyanakkor azt is megemlíti, hogy egyelőre független források még nem erősítették meg a támadás hírét.

Kijevi információk szerint az orosz légierő Morozovszkban lévő repülőtere volt a célpont. Itt állomásozik az 559. bombázórepülő ezred, amely Szu-34-es csapásmérő gépeivel rendszeresen támad ukrajnai katonai és polgári létesítményeket. Az ukránok arról számoltak be, hogy a határtól mintegy 300 km-re lévő bázison legalább hat harci gépet tettek tönkre és további nyolcat megrongáltak. A Kyiv Independent című újságot arról tájékoztatták, hogy a dróncsapásban legkevesebb 20 orosz katona vesztette életét, vagy sebesült meg.

A portál arról is beszámolt, hogy az orosz hatóságok tömeges drón támadást jelentettek a légtámaszpont körzetéből. Állítólag a csapást végző 53 robot közül 44-et lelőtt az orosz légvédelem. A Telegrammon megjelent hírek szerint a Morozovszk légitámaszpont felől robbanásokat lehetett hallani. Az orosz védelmi minisztérium pedig azt közölte, hogy Krasznodar, Kurszk, Belgorod és Szaratov térségét hat drónnal támadták az ukránok.

Úgy tudni, hogy a Szaratovtól 14 km-re keletre lévő Engelsz légbázis is a robotok célpontja volt. Ez az orosz hadászati légierő egyik legfontosabb támaszpontja, ahol a nukleáris csapásmérésre alkalmas, a Tupolev Tu-160 stratégiai bombázók is települtek.

A Reuters arra hívja fel a figyelmet, hogy Ukrajna az utóbbi időben fokozta az orosz katonai támaszpontok és az olajipari létesítmények elleni mélységi csapásait. Ennek kapcsán a Skynews emlékeztet rá, hogy a hét elején ukrán drónok egy, a határtól 1300 km-re olajfinomítót támadtak meg. A harmadik legnagyobb orosz petrolkémiai telepen napi 155 ezer hordónyi olajat dolgoznak fel.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, nagy erőkkel támad az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, nagy erőkkel támad az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×