eur:
389.73
usd:
362.78
bux:
68042.48
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
A 2020. április 28-án közreadott légifelvételen az easyJet, a Ryanair és a Lufthansa légitársaságok repülőgépei a berlini Schönefeld repülőtéren április 23-án. A légitársaságok a koronavírus-járvány kapcsán bevezetett utazási korlátozások miatt nem indítják járataikat.
Nyitókép: MTI/EPA/Oliver Lang

Németországban újból sztrájkok bénítják a közlekedést

Sztrájkhullám okoz fennakadásokat a németországi vasúti és légi közlekedésben, miután csütörtökön a mozdonyvezetők, két repülőtér biztonsági személyzete és a Lufthansa légitársaság földi személyzete is beszüntette a munkát.

A teljes fizetés mellett munkaidejük csökkentését követelő vonatvezetők csütörtökön hajnali 2 órakor kezdődött és 35 órásra tervezett sztrájkja miatt a német vasúti közlekedést üzemeltető Deutsche Bahn arra figyelmeztette az utasokat, hogy megszokott szolgáltatásainak csak a töredékét tudja nyújtani.

A januári német vasutassztrájk alatt a Deutsche Bahn csak minden ötödik járatát tudta elindítani.

A frankfurti és a hamburgi repülőtéren csütörtökön a biztonsági dolgozóik sztrájkja miatt törölték az induló járatokat. A munkabeszüntetés az ágazati becslések szerint mintegy 250 ezer utast érinthet.

A két forgalmas légikikötő és a Lufthansa földi személyzetének péntekig tartó sztrájkját a Verdi szakszervezet szervezi.

A Lufthansa helyzetét tovább nehezítheti, hogy szerdán légiutas-kísérői is a sztrájkra szavaztak, és szakszervezetük bejelentette, hogy mérlegeli a következő lépéseket.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×