eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pexels

Ennek az országnak a legerősebb az útlevele a világon

Magyarország holtversenyben a 24.helyen van.

A Nomad Capitalist öt kritériumot figyelembe véve állapította meg, hogy a svájci útlevél a legerősebb a világon. A súlyozott éves indexet készített, amely öt kritériumot elemez, ezek a vízummentes utazás, az adózás, a globális megítélés, a kettős állampolgárság birtoklásának lehetősége, valamint a személyes szabadság.

A 2024-es Nomad Passport Index szerint az idei rangsor élén Svájc végzett, amelyet Írország és Portugália követett – írja a Portfolio a CNBC cikkére hivatkozva.

Kiemelkedik a listán az Egyesült Arab Emírségek teljesítménye, rossz értelemben. Az Egyesült Arab Emírségek 2023-ban még az első helyen állt, idén azonban a hatodik helyre csúszott vissza holtversenyben olyan országokkal, mint Hollandia, Németország és Új-Zéland. A visszaesést az adópolitikájának változása okozta, amely a belföldi és a tengerentúli cégtulajdonosokat érintette, beleértve a külföldi cégtulajdonnal rendelkező rezidenseket is - áll a jelentésben.

A jelentés szerint Bulgáriára is érdemes figyelni, az útlevele ugyanis az index 42. helyéről két év alatt a 32. helyre emelkedett, főként azért, mert a tervek szerint március végén csatlakozik a schengeni övezethez. A lista szerint Magyarország holtversenyben a 24.helyen van olyan országokkal, mint Románia, Ausztria, Monaco, Szingapúr, Horvátország és Ciprus.

A teljes lista itt található.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

Az év második felében tovább nőhetnek a jelenleg 1000-1500 forint közötti süteményárak, miután a csokoládékészítés alapanyagául szolgáló kakaó világpiaci ára rekord szintre nőtt, ami a csokoládé árának 50-60%-os emelkedését is okozhatja. Ami pedig a fagylaltokat illeti, 500 forint alatti gombócárakra idén már nem igazán lehet számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×