eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Judges gavel and Themis statue.
Nyitókép: Zolnierek/Getty Images

Életfogytiglanit kapott a muszlim családot szándékosan elgázoló kanadai férfi

Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte a kanadai bíróság csütörtökön azt a férfit, aki teherautóval szándékosan elgázolta egy muszlim család öt tagját 2021 júniusában, az áldozatok közül négyen meghaltak.

Renée Pomerance bíró az ítélethirdetéskor kijelentette, hogy a saját maga szerint is fehér nacionalista nézeteket valló Nathaniel Veltman cselekménye terrorakció volt. „A tettes nem ismerte az áldozatokat, sosem találkozott velük. Azért ölte meg őket, mert muszlimok voltak” – szögezte le.

Hozzátette, hogy a 23 éves Veltman rengeteg, az interneten fellelhető szélsőjobboldali tartalom iránt érdeklődést mutatott.

A tárgyalás során a vád levetítette azt a videofelvételt, melyen Veltman egy nyomozónak elmondja, hogy tettét a fehér felsőbbrendűségbe vetett hit inspirálta, és ezzel kapcsolatban egy kiáltványt is írt.

Az elkövető ügyvédje, Christopher Hicks elmondta, egyelőre még nem döntöttek a fellebbezéssel kapcsolatban.

Veltman a kanadai Ontario tartomány London nevű településén hajtott az esti sétára indult Afzaal család tagjai közé a járdán 2021 júniusában. A támadásban Salman Afzaal és felesége, Madiha, a lányuk, Yumna és Afzaal anyja, Talat életét vesztette, a pár 9 éves fia pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

A bíróság már tavaly novemberben bűnösnek mondta ki Veltmant, de a büntetést csak most szabták ki rá.

A kanadai jogrend szerint az előre megfontolt gyilkosságban bűnösnek talált elítéltek automatikusan életfogytiglani börtönbüntetést kapnak, és csak 25 év után nyílik lehetőségük arra, hogy kérelmezzék a feltételes szabadlábra helyezésüket.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×