eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
computer screen with programming code and an alert message, concept of computer security, malware or hacker attack (3d render)
Nyitókép: lucadp/Getty Images

Ausztrália odavágott az oroszoknak egy gigantikus kibertámadás miatt

Ausztrália szankciókkal sújtott egy orosz hackert, mert köze volt az ország története egyik legjelentősebb kibertámadásához, amely a Medibank biztosítót vette célba - közölte kedden az ország belügyminisztere.

Claire O'Neil tudatta, hogy Alekszandr Jermakov ellen célzott pénzügyi büntetőintézkedéseket és beutazási tilalmat vezettek be.

"Ezek az emberek gyáva mocskok. A technológia mögé rejtőznek, de az ausztrál kormány azt üzeni nekik, hogy ha elszánjuk magunkat, akkor ki tudjuk deríteni, hogy kik ők és felelősségre vonjuk őket" - jelentette ki a miniszter.

Ez az első alkalom, hogy Ausztrália a 2021-ben elfogadott kibervédelmi törvény alapján hoz szankciókat. Ennek értelmében akár 10 év börtönnel is sújtható az, aki bármilyen támogatást nyújt az országban Jermakovnak.

A Medibank 2022-ben jelentette be, hogy egy hacker mintegy 10 millió ügyfele adatait lopta el és tette közzé a sötét weben. Tavaly novemberben egy kormányzati jelentés azt állapította meg, hogy idegen országok által támogatott hackerek egyre nagyobb nyomás alá Ausztráliát; ausztrál célpontokat minden hatodik percben hackertámadás ér.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×