eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Brassó, 2021. május 25. Brassó belvárosának látképe, középen a régi városháza barokk épülete a főtéren, mögötte a gótikus stílusban épült evangélikus Fekete templom. MTVA Fotó: Molnár-Bernáth László
Nyitókép: MTVA Fotó: Molnár-Bernáth László

Nevezetes történelmi városból tiltanák ki az autókat a hétvégékre

Hétvégenként lezárnák a gépkocsiforgalom előtt és átengednék a gyalogosoknak Brassó belvárosát, az erre vonatkozó szabályzattervezetet kedden ismertette az erdélyi város vezetése.

A tervezett intézkedés célja, hogy megszüntessék a városközpontban rendszeressé vált forgalmi dugókat, melyekhez hétvégenként a városba látogató nagyszámú turista is hozzájárul. Környezetvédelmi okokkal is indokolták a tervezett intézkedést, mely a légszennyezés csökkentéséhez is hozzájárulna. Ezt már megválasztásakor célként tűzte ki a brassói városvezetés.

A közvitára bocsájtott tervezet szerint

Brassó történelmi központjába pénteken 18 és vasárnap 22 óra között csupán az ott lakók, a mentő- és rendőrautók, taxik és fuvarmegosztó cégek autói, valamint az üzleteket, éttermeket, szállodákat áruval ellátó járművek hajthatnának be.

A tervezet szerint adott napokra a belvárosi templomokba, eseményekre érkezők is igényelhetnének speciális engedélyt.

A városvezetés szerint a tervet a lakosság is támogatja, ezt bizonyítandó egy online petíciót is indítottak, melyet keddig 3500-an írtak alá.

A szabályzattervezethez február 5-éig lehet javaslatokat fűzni, várhatóan a február végi önkormányzati ülésen kerül a város képviselő-testülete elé.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×