eur:
389.63
usd:
363.63
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
MEXICO CITY, MEXICO - SEPTEMBER 13: One of the two non-human beings displayed to the media is seen during a press conference of Mexican journalist and UFO expert, Jaime Maussan, at the Camino Real hotel, in Mexico City, Mexico on September 13, 2023. The press conference was holding the day after the countrys first public congressional hearing on the topic with UFO experts. The bodies displayed in cases, have three fingers on each hand they were recovered in Peru in 2017, they have no relation to human beings, experts said. (Photo by Daniel Cardenas/Anadolu Agency via Getty Images)
Nyitókép: Daniel Cardenas/Anadolu Agency via Getty Images

Itt a magyarázat a perui ufórejtélyre

Nyilvánosságra kerülése óta izgalomban tartja az ufóhívőket és az összeesküvéselméletek kedvelőit két, állítólag földönkívüli eredetű, furcsa alakokat formázó figura.

A különös, némileg holttestekre hasonlító alakokra egy Mexikóba tartó csomagban bukkantak rá tavaly a perui vámellenőrök. A tudományos vizsgálatukat perui tudósok végezték el és megállapították, azok nem földönkívüliek, de nem is emberi holttestek.

Mostanra azonban kiderült, hogy a bábuk emberi és állati csontokból, valamint ragasztóból, papírból és fém elemekből készültek, az erről nyilatkozó tudós szerint ráadásul a három ujjú kezek összeeszkábálása elég gyengére sikeredett - írta a hvg.hu.

A figurákat modern, szintetikus ragasztóval rakták össze, és még csak nem is a spanyol hódítás előtti korból származnak.

Egyelőre nem tudni, ki volt a nagyjából hatvan centiméteres babákat tartalmazó csomag címzettje, de azt nyilvánosságra hozták, hogy egy mexikói állampolgárhoz tartottak. Emiatt több amerikai lap is összekötötte az ügyet Jaime Maussan történetével, a mexikói "ufológus" ugyanis az elmúlt hónapokban rendszeres szereplője volt a híreknek.

Mint a Telex felidézte, Jaime Maussan mexikói újságíró tavaly szeptemberben azt állította a mexikói parlamentben, hogy a nála lévő két test földönkívüli eredetű, ráadásul akár 1800 évesek is lehetnek. Később azt is állította, hogy a maradványok DNS-esének 30 százaléka ismeretlen fajtól származik.

A figurákon látható ovális, lapos arc, lapos orr, nagy szemek és elnyúlt koponya, továbbá a kézen 3 ujj tényleg megfelel az idegen-kliséknek. Maussan azt állította, hogy a holttestek egy perui sóbányában feküdtek ezer éven át és konzerválódtak.

A férfi nem először állt elő hasonló kijelentésekkel a mexikói újságíró: 2015-ben azt állította, hogy egy földönkívüli testét találta meg. Később azonban kiderült, hogy az egy mumifikálódott ember, a test pedig egyedül azért volt apró, mert egy gyermeké volt.

A Peruban talált csontokat vizsgáló tudós most közölte: a dél-amerikai kultúra önmagában is elég volt ahhoz, hogy megépüljön Macchu Picchu, nem volt hozzá szükség ufók segítségére, aki pedig mást állít, annak vélhetően hátsó szándékai vannak, gazdasági érdekei fűződnek az ilyen fantáziák terjesztéséhez.

Sajtóbeszámoló a maradványok 2023-as bemutatásáról:

A tavaly szeptemberi mexikói kongresszusi "ufóbemutatás" után egyébént a NASA bejelentette: ufókutatási igazgatót nevezett ki azért, hogy a „szenzációhajhászás helyett a tudomány” módszereivel keressenek magyarázatot a nem azonosított repülő tárgyakra és kutassák a lehetséges idegen élet nyomait.

(A nyitóképen: a "nem emberi eredetű" lények egyike egy mexikói sajtókonferencián 2023 szeptemberében.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Tíz éve nem láttunk a hazai ingatlanpiacon ilyen alacsony számokat

Tíz éve nem láttunk a hazai ingatlanpiacon ilyen alacsony számokat

Tíz éve nem volt olyan alacsony a hazai ingatlanbefektetési piac forgalma, mint 2023-ban. A mintegy 600 millió euró 38 százalékos visszaesést jelent a megelőző évhez képest. A csökkenés közepette viszont tovább emelkedett a magyar befektetők aránya, elérve a 82 százalékot. Ezzel párhuzamosan az irodapiacon és az ipar-logisztika szegmensben is emelkedtek a hozamok, miután a magas finanszírozási költségek és a mérsékelt bérleti kereslet továbbra is kivárásra ösztönzi a befektetőket. Mindez azonban nem magyar sajátosság, Nyugat-Európában is hasonló folyamatokat látunk, ahol az elmúlt két évben a kelet-közép-európainál is jelentősebb ingatlanérték-csökkenések mentek végbe.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×