eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Székelyudvarhelyen leomlott a Tamási Áron Gimnázium diákotthonának egy épületrésze Forrás: Facebook / Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă
Nyitókép: Forrás: Facebook / Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

Visszaáll a rend a székelyudvarhelyi gimnáziumban

Hétfőtől órarend szerint tanítanak a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnáziumban. Az épület december 18-án dőlt össze, egy fiú meghalt, egy lány továbbra is válságos állapotban van.

A székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium honlapján közzétett közleményében azt írta: a diákotthon 95 lakóját a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium, a Református Diákotthon Alapítvány, a Kós Károly Szakközépiskola és az Eötvös József Mezőgazdasági Szakközépiskola diákotthona, illetve az Unitárius Vendégház és a Mallersdorfi Szegény Ferences Nővérek fogadták be.

Hétfőtől - amikor véget ér a romániai téli szünet - órarend szerint folyik majd a tanítás az iskolában.

A korábban a diákotthon tornatermében megtartott testnevelésórák és az alternatív tevékenységek más helyszínen lesznek.

A székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium kétszintes diákotthonának megközelítőleg harmada december 18-án dőlt össze, a romok négy diákot temettek maguk alá: egy földszinten lakó 17 éves fiú életét vesztette, az emeleti szoba romjai alól kimentett három lány közül kettő könnyebben, a harmadik súlyosan megsérült,

állapota továbbra is válságos, az orvosok arra várnak, hogy stabilizálódjon.

Az ügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés, illetve sérülésokozás gyanújával folytat bűntetőeljárást annak a cégnek az ügyvezetője ellen, amely csatornázási munkát végzett a diákotthonon, és ennek keretében több mint két méter mély árkot ásatott az épület fala mellett. A gimnázium az eddig beérkezett adományokról is beszámolt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×