eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Prison concept. Jail bars and metal handcuffs on the floor, dark background. 3d illustration
Nyitókép: Rawf8/Getty Images

Tömeges letartóztatás Törökországban: állítólag Izraelnek kémkedtek

Törökországban őrizetbe vettek Izrael számára végzett kémkedéssel gyanúsított 33 személyt – jelentette az Anadolu hírügynökség a helyi hatóságokra hivatkozva. További 13 gyanúsítottat még keresnek.

Az őrizetbe vételeket Isztambulban, illetve hét másik török tartományban foganatosították.

Az Anadolu tájékoztatása szerint a gyanúsítottakat Törökországban élő palesztinok és izraeli kormányellenes aktivisták elleni kémkedésre toborozták.

Ali Yerlikaya török belügyminiszter az X közösségi portálon tett bejegyzésében azzal vádolta az izraeli hírszerzést, hogy műveleteket tervezett Törökországban élő külföldiek ellen. Mint írta, a gyanúsítottakat ezzel összefüggésben fogták el.

A tárcavezető szerint

az izraeli hírszerzés Törökországban élő külföldieket próbált azonosítani, üldözni, illetve elhurcolni.

Izrael egyelőre nem reagált a vádakra.

Recep Tayyip Erdogan török államfő december elején óva intette Izraelt attól, hogy a radikális iszlamista Hamász Törökországban lévő tagjait levadássza.

A török kormány kapcsolatokat ápol a Hamásszal, amelynek egyes vezető tisztségviselőiről úgy tudni, hogy Törökországban tartózkodnak. A Hamász az Európai Unióban és az Egyesült Államokban terrorszervezetnek számít, Törökországban azonban nem.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×