eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Recep Tayyip Erdogan török elnök támogatói a volt Atatürk repülőtér területén megtartott palesztin párti nagygyűlésen Isztambulban 2023. október 28-án.
Nyitókép: Palesztin párti nagygyűlés Isztambulban 2023. október 28-án. MTI/EPA/Erdem Sahin

Több ezren tüntettek a palesztinok mellett Isztambulban

Isztambulban több ezren vonultak utcára hétfőn, hogy kifejezzék szolidaritásukat a palesztinokkal.

A résztvevők török és palesztin zászlókat lengetve vonultak át az Isztambul központjában lévő Galata-hídon, többen közülük a Hamász palesztin terrorszervezet zöld fejpántját viselték. A kormányzó Igazság és Fejlődés Pártjának (AKP) több politikusa is részt vett a demonstráción az Anadolu török állami hírügynökség beszámolója szerint. Recep Tayyip Erdogan török elnök fia, Bilal Erdogan beszédében a palesztinok elleni "népirtással" vádolta Izraelt a Gázai övezet támadása miatt.

A gázai egészségügyi minisztérium hétfőn közzétett adatai szerint 21 978 ember vesztette életét és 56 697 sebesült meg a Gázai övezet ellen - a Hamász tavaly október 7-i támadását követő - izraeli műveletek következtében. A minisztérium hozzátette, hogy az elmúlt 24 órában 156 palesztin halt meg és 246-an szenvedtek sérüléseket, az áldozatok 70 százaléka nők és gyermekek.

Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×