eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
View on Kerch Bridge with copy space for text. Finished Crimean Bridge - panorama.
Nyitókép: Fascinadora/Getty Images

Krím visszavételére tett lépést az ukrán hadsereg

Ukrajna hétfő éjjel rakétatámadást intézett oroszok által megszállt célpontok ellen a Krím félszigeten, egy ember meghalt, egy orosz partraszállító hajóban jelentős károk keletkeztek - közölte az orosz védelmi minisztérium és az ukrán légierő.

Az orosz minisztérium szerint - amelynek közleményét az Interfax orosz hírügynökség idézte - a rakétákkal Feodoszija kikötővárosban vettek célba orosz célpontokat, köztük a Novocserkaszk hajót, amelyben komoly károkat okoztak.

Az Ukrajnától egyoldalúan elcsatolt Krím orosz kormányzója, Szergej Akszjonov közlése szerint a halálos áldozat mellett a támadásnak két sebesültje is van. A rakéták tüzet okoztak a kikötőben, és több lakóházat ki kellett üríteni - tette hozzá. A közel 70 ezres városban a vonatközlekedést átmenetileg leállították, a közúti közlekedést részlegesen elterelték.

Mikola Olescsuk, az ukrán légierő parancsnoka a Telegram közösségi felületen megerősítette, hogy a légierő hajtotta végre a "finomhangolású" támadást, és azt írta: "az orosz flotta egyre kisebb lesz".

A légierő hivatalos közleménye szerint az orosz hajó teljesen megsemmisült a támadásban. Hozzátették, hogy tudomásuk szerint a hajó iráni Sahid katonai drónokat is szállított.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×