eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 3. vasárnap Kornélia
Nyitókép: Pixabay.com

NATO-titkok után kutathattak orosz hackerek a tagoroszágok gépein

Az orosz APT28 hackerei egy e-mailes hibát kihasználva férkőzhettek hozzá a NATO-országok katonai titkaihoz.

A Unit 42 nevű amerikai kiberbiztonsági csoport szerint a bűnözők a Microsoft Outlook nulladik napi sebezhetőségét használták ki arra, hogy több európai NATO-tagországot, valamint a NATO gyorsreagálású hadtestét is célba vegyék - írja a hvg.hu.

A portál a Bleeping Computer-re hivatkozva közölte: az orosz állami támogatást élvező hackerek 20 hónapon át, három hullámban támadtak. A célkeresztbe 14 nemzet összesen 30 szervezete került, melyekről úgy tartják, hírszerzési szempontból stratégiai jelentőséggel bírnak az oroszok számára.

Az elektronikus levelezőrendszer sebezhetőségét 2022 márciusában kezdte el kihasználni az APT28,

mintegy három héttel azután, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát. 2022 áprilisának közepe és decembere között mintegy 15 európai kormányzati, katonai, energiaügyi és közlekedési szervezet hálózatát törték fel, hogy olyan e-maileket lopjanak, amik katonai információkat tartalmaznak, és segíthetik Oroszország ukrajnai invázióját.

Címlapról ajánljuk
Roma munkavállalókat szeretne foglalkoztatni épülő szlovákiai gyárában a Volvo

Roma munkavállalókat szeretne foglalkoztatni épülő szlovákiai gyárában a Volvo

A Kassa mellett épülő Volvo autógyár komolyan érdeklődik a romák foglalkoztatása iránt. Robert Fico miniszterelnök a kassai kihelyezett kormányülésen közölte, a kabinet elsőrendű érdeke, hogy együttműködjön az autógyárakkal, hogy Szlovákia továbbra is vonzó maradjon az iparágnak. Ennek ellenére továbbra is látszik, hogy már most is akut hiány van a szakképzett munkaerőből.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×