eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
A closeup of a dimly lit prison holding cell door with gripping the bars - 3D render
Nyitókép: allanswart/Getty Images

Újabb részletek a rejtélyes salzburgi gyilkosságról, amiért két magyart ítéltek el

Hosszú börtönbüntetésre ítéltek két magyar férfit Ausztriában: a vád szerint kiraboltak, majd megöltek egy 31 éves iraki férfit. A holttestet még nem találták meg.

Az ítéletet a salzburgi területi bíróság hozta, súlyos, halált okozó testi sértés, illetve rablás vádjával. A Der Standard tudósítása szerint a 26 éves vádlott 15, 20 esztendős féltestvére pedig 18 éves börtönbüntetést kapott.

Azzal vádolták őket, hogy január 2-án Salzburgban egy előre egyeztetett autóvásárlás során kiraboltak, és megöltek egy 31 éves iraki férfit. A holttestet nem találták meg.

Az idősebb vádlott a tárgyaláson ártatlannak vallotta magát, fiatalabb féltestvére ugyanakkor elismerte, hogy halált okozó testi sértést követett el. Azt állította, hogy az adásvétel lezárulta után összeveszett az irakival abban a béárházban, amelyben laktak. Az iraki férfi az ezt követő dulakodásban vesztette életét. A holtestet ezután a vásárolt autó csomagtartójába tette, azt a városon kívül rakta ki, de nem tudja, hogy hol.

Bátyja azt állította, hogy a dulakodásnak nem volt szemtanúja, az autó elrablásában nem vett részt, semmi köze nem volt az iraki férfi halálához.

Az idősebb, korábban feddhetetlen előélető magyar férfi és magyarország büntetett előéletű fiatalabb féltestvére Salzburg egyik külvárosi kerületében lakott egy lakásban. A nyomozás adatai szerint az iraki férfi 2022 októbere óta 17 ezer euróért kínálta eladásra BMW terepjáróját. A magyarok már a múlt év végén jelezték, hogy érdeklődnek az autó iránt.

Az ügyész szerint az autó megvásárlása, illetve átadása a salzburgi főpályaudvar egyik mélygarázsában történt. A két magyar állítólag korábban már eldöntötte, hogy ellopják az autót. A feltételezések szerint az iraki férfi az átadás során halt meg.

A holttestet ezt követőn ismeretlen helyre szállították, azt rendőrök drónok, helikopterek és nyomozó kutyák segtségével sikertelenül kutatták.

A BMW-t január 17-én lefoglalták, a csomagtartóban az áldozat vérének nyomait fedezték fel. Az autó beljesében megtalálták karóráját is, és azon az elsőrendű vádlott DNS-nyomait.

Az első vádlottat január 21-én, a másikat februárban tartóztatták le.

A haállal végződő rablás vétsége Ausztriában tíz évtől húsz évig vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő.

Az ítélet még nem jogerős.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×