eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Facebook/Szijjártó Péter

Vadászgépek fogták el Szijjártó Péterék repülőjét - videó

Svájcba utazott a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter kedden Genfben, az ENSZ Nemzetközi Migrációs Szervezetének közgyűlésén vesz részt. Előzetesen közölte is, hogy határozottan fogja képviselni a magyar migrációellenes álláspontot. Eszerint a migráció megállításához a brüsszeli migrációs politika radikális megváltoztatására lenne szükség, "be kell fejezni a migránsok biztatását és az embercsempészek üzleti modelljének táplálását".

Út közben azonban nem mindennapi események főszereplője lett a repülő, amin a tárcavezető utazott: a svájci légierő azt kérte, hogy elfogási szimulációt végezhessenek. "Élesben" ilyesmire általában akkor kerül sor, ha egy repülő nem azonosítja magát a forgalomirányítás felé. Ekkor felszállnak az adott ország légierejének vadászgépei és az "ismeretlen" repülő mellett megpróbálják vele elektronikus úton vagy vizuálisan felvenni a kapcsolatot.

Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×