eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 2. szombat Lujza
Nyitókép: Facebook/Szijjártó Péter

Vadászgépek fogták el Szijjártó Péterék repülőjét - videó

Svájcba utazott a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter kedden Genfben, az ENSZ Nemzetközi Migrációs Szervezetének közgyűlésén vesz részt. Előzetesen közölte is, hogy határozottan fogja képviselni a magyar migrációellenes álláspontot. Eszerint a migráció megállításához a brüsszeli migrációs politika radikális megváltoztatására lenne szükség, "be kell fejezni a migránsok biztatását és az embercsempészek üzleti modelljének táplálását".

Út közben azonban nem mindennapi események főszereplője lett a repülő, amin a tárcavezető utazott: a svájci légierő azt kérte, hogy elfogási szimulációt végezhessenek. "Élesben" ilyesmire általában akkor kerül sor, ha egy repülő nem azonosítja magát a forgalomirányítás felé. Ekkor felszállnak az adott ország légierejének vadászgépei és az "ismeretlen" repülő mellett megpróbálják vele elektronikus úton vagy vizuálisan felvenni a kapcsolatot.

Címlapról ajánljuk
Életbe lépett az EU legszigorúbb idegenrendészeti szabályrendszere

Életbe lépett az EU legszigorúbb idegenrendészeti szabályrendszere

Március elsejétől kell alkalmazni Magyarországon az új idegenrendészeti szabályrendszert, amely január elején lépett hatályba. A törvény célja az, hogy migránsok még vendégmunkásként se érkezhessenek hazánkba, akik pedig itt vannak, azok ne vehessék el a magyarok munkáját.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×