eur:
394.03
usd:
363.36
bux:
66169.03
2024. március 3. vasárnap Kornélia
F15-ös vadászgép száll fel a Hacerim légibázisról az izraeli légierő új vadászpilótáinak diplomaosztó ünnepsége alkalmából tartott légibemutatón a Gázai övezettől negyven kilométerre, keletre fekvő izraeli Beér-Sevában 2023. június 29-én.
Nyitókép: Abir Szultan

Megint szétbombázták Damaszkusz repterét, másfél napig sem üzemelt

Izraeli légicsapás érte Damaszkusz nemzetközi repülőterének futópályáit – közölte vasárnap Sam FM szíriai állami rádió.

A rádió korábbi tájékoztatása szerint robbanások zaját lehetett hallani Mezze és Muadamíja elővárosi kerületekből.

A jelentést a nagy-britanniai székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) és az al-Vatan című kormányközeli szíriai lap is megerősítette.

A menetrendszerinti járatokat át kellett irányítani Aleppóba és Latakiába. A keletkezett károk mértékéről egyelőre nincsenek információk.

Az OSDH megjegyezte, hogy az izraeli bombázást azt követően hajtották végre, hogy a damaszkuszi repülőteret alig 30 órája helyezték ismét üzembe.

Az al-Vatan katonai forrásokra hivatkozva felidézte, hogy november 17-én a Golán-fennsík izraeli ellenőrzés alatt álló részéről rakétákkal mértek csapást a szíriai főváros déli részeiben található katonai létesítményekre anyagi károkat okozva. A lap hozzátette, hogy október 22-én az izraeli légierő rakétatámadást mért Damaszkusz és Aleppo repülőtereinek le- és felszállópályáira használhatatlanná téve őket. A bombázás során két repülőtéri dolgozó vesztette életét.

(Nyitóképünk illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
Kiss László: két-három nap lesz felkészülni arra, hogy hatalmas mágneses vihar jön a Földön

Kiss László: két-három nap lesz felkészülni arra, hogy hatalmas mágneses vihar jön a Földön

Szokatlanul erős napkitöréseket észleltek a szondák, de a hétköznapi életet még ezek sem zavarták meg. Erősödő aktivitása miatt azonban a következő bő egy évben nem lehet kizárni, hogy pusztítóbb hatású napviharok is elérik a Földet – fejtette ki az InfoRádióban Kiss L. László Prima Primissima-díjas csillagász, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×