eur:
391.06
usd:
365.46
bux:
68148.25
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
A török elnöki sajtóiroda által közreadott képen Recep Tayyip Erdogan török elnök a kormányzó iszlamista-konzervatív Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) frakciójának ülésén beszél a parlament ankarai üléstermében 2023. október 25-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Török elnöki sajtóiroda

Törökország várja a sebesülteket - de csak a palesztinokat

Törökország megtette a szükséges előkészületeket sebesült palesztinok és krónikus betegségben szenvedő gázaiak kórházi ellátásának érdekében - közölte pénteken a török elnök Ankarában.

Törökország fokozza az Izraelre helyezett nyomást a sebesült palesztinok evakuálása érdekében - közölte újságírók előtt Recep Tayyip Erdogan üzbegisztáni útja után Ankarába visszatérve.

A török elnök hangsúlyozta: a török kormány lépéseket tesz annak érdekében, hogy a Gázai övezetbe más országokkal együttműködve mentőket, élelmiszer- és gyógyszerszállítmányokat juttassanak be.

Erdogan hozzátette: Antony Blinken amerikai külügyminiszter ankarai látogatása során megvitatták a Gázába naponta beengedett segélykamionok számának legalább 500-ra emelését.

Az amerikai diplomata "pozitívan állt" a segélyszállítmányok kérdéshez Hakan Fidan török külügyminiszterrel folytatott megbeszélésén - mutatott rá az államfő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×