eur:
389.31
usd:
363.01
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Az olimpiai ötkarika a Japán Olimpiai Bizottság tokiói székháza előtt 2020. március 24-én. Nemzetközi Olimpiai Bizottság, a NOB 2020. március 30-án bejelentette, hogy 2021. július 23-án kezdődik és augusztus 8-ig tart majd a koronavírus egész világra kiterjedő járványa miatt elhalasztott tokiói olimpia. Az ötkarikás játékok elnevezése továbbra is Tokió 2020 lesz.
Nyitókép: MTI/EPA/Franck Robichon

Átmenetileg kitette a NOB Oroszország szűrét

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) azonnali hatállyal felfüggesztette az orosz ötkarikás testületet (ROC), mivel az fennhatósága alá vont több sportszervezetet a megszállt ukrajnai területeken.

A döntés automatikus következménye, hogy az Orosz Olimpiai Bizottság nem működhet nemzeti olimpiai bizottságként és nem részesül az olimpiai mozgalom bevételeiből. A határozat ugyanakkor nincs hatással arra, hogy orosz versenyzők semlegesként részt vehetnek-e a jövő évi párizsi játékokon. Utóbbiról - amint azt a NOB szóvivője, Mark Adams jelezte - "a megfelelő időben" dönt a nemzetközi ötkarikás testület.

A NOB végrehajtó bizottsága - amely a vasárnap kezdődő közgyűlés előtt - tanácskozik az indiai Mumbaiban, megváltoztatta az eredeti napirendjét, egyelőre nem foglalkozott a 2028-as Los Angeles-i játékok programjának véglegesítésével, előre vette az orosz-ukrán ügyet,

az "Ukrán Olimpiai Bizottság területi integritásának és ezzel az Olimpiai Chartának a megsértése" miatt szankcionálta az oroszokat.

Az Orosz Olimpiai Bizottság október 5-én egyoldalú döntéssel felvette tagszervezetei közé az oroszok által megszállt ukrán területek, Donyeck, Herszon, Luhanszk és Zaporizzsja regionális sportszervezeteit.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×