eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Mahmúd Abbász, a Palesztin Hatóság elnöke az Angela Merkel német kancellárral közösen tartott sajtóértekezletén a berlini kancellári hivatalban 2019. augusztus 29-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Clemens Bilan

Moszkvába utazhat a palesztin elnök, a Hamász tárgyalna

A Hamász nyitott minden politikai párbeszédre, mondta Moussza Abu Marzuk.

A Hamasz nyitott a fegyverszünetről szóló megbeszélésekre, miután "elérték a céljaikat" – mondta telefonon az Al Jazeerának a szervezet egy magas rangú tisztviselője. Amikor megkérdezték tőle, hogy a csoport hajlandó-e megvitatni egy esetleges tűzszünetet, Moussa Abu Marzouk úgy fogalmazott, a Hamász nyitott "minden politikai párbeszédre".

Azt is állította, hogy a Hamász több tucatnyi kettős állampolgárt hurcolt el Izraelből, köztük orosz és kínai állampolgárságúakat.

A palesztin elnök várhatóan Moszkvába látogat – ezt a Reuters alapján a Yahoo írta az orosz RBC hírügynökségre hivatkozva. A beszámoló szerint erőfeszítések folynak azért, hogy Mahmúd Abbász palesztin elnök Moszkvába látogasson.

"Megállapodás született arról, hogy Mahmúd Abbász Moszkvába érkezik" - közölte Abdel Hafiz, Palesztina moszkvai küldötte. "Várjuk a Kreml hivatalos nyilatkozatát... a látogatás időpontjáról" - tette hozzá.

  • A palesztin területek irányítása megoszlik a Mahmúd Abbász vezette Palesztin Hatóság (amely Ciszjordánia egyes részeit irányítja), és a Gázai övezetet irányító Hamász militáns csoport között.
  • Oroszország, amely kapcsolatban áll az arab országokkal, Iránnal és a Hamászszal, valamint Izraellel, elítélte mindkét fél elleni erőszakot, és azzal vádolta az Egyesült Államokat, hogy figyelmen kívül hagyja a független palesztin állam szükségességét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×