eur:
389.31
usd:
363.72
bux:
68259.02
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Facebook/ Országos Meteorológiai Szolgálat

Rossz hír az Olaszországba utazóknak, törlik a járatokat Szicília fő repterén

Hamufelhő borítja a légteret.

Az Etna kitörése miatt az összes érkező és induló járatot törölték Szicília fő repterén hétfőn egészen délután egy óráig – írja a Wanted in Rome cikke alapján az Index.hu.

Az olasz vulkanológiai intézet szerint az Etna kitörése miatt a sziget délkeleti részén hamufelhő borítja a légteret,

a 2800 méter magas vulkánból pedig ömlik a láva.

Az utasoknak azt tanácsolják, ne induljanak el a repülőtérre anélkül, hogy nem konzultálnak az általuk választott légitársasággal. Az utasok a reptér közösségi oldalán találnak valós idejű információkat.

A sziget vezető repülőtere nehéz nyarat tud maga mögött: július közepén tűz ütött ki a főterminál épületében, ezért három héten át a káosz uralkodott Catania repterén.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat posztjából kiderül, nemcsak a helyszínről, de a világűrből is remekül látszik a vulkán kitörése. Mint írták, a műholdcsatornák speciális kombinációjából egy úgynevezett vulkán kompozit műholdképet is lehet készíteni, ahol rendkívül jól látszódik a pöfékelés.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×