eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Frans Timmermans, az Európai Bizottság ügyvezető alelnöke, az úgynevezett európai zöld megállapodással kapcsolatos munka koordinátora az Európai Unió Fit for 55 csomagjáról beszél az Európai Parlament ülésén Strasbourgban 2021. szeptember 14-én. Az Európai Unió Fit for 55 csomagja 2030-ig meghatározott, az 1990-es bázisévtől számított 55 százalékos uniós üvegházhatású gázkibocsátás-csökkentés eléréséhez szükséges gyakorlati lépéseket taglalja.
Nyitókép: MTI/EPA/pool/Julien Warnand

Hivatalosan is Frans Timmermans a holland baloldal kormányfőjelöltje

Az európai zöld megállapodásért felelős uniós biztost javasolta a novemberi hollandiai választásokon közös listájának első helyére a Munkáspárt (PvdA) és a Baloldali Zöldek (GL) - közölte pénteken a zöld párt.

A döntés a bejelentéssel vált hivatalossá, a politikus jelöléséről pedig augusztus 22-ig kell szavaznia a két pártnak.

A mindkét párt csúcsjelöltjének számító 62 éves munkáspárti politikus már korábban, július 20-án bejelentette, hogy szeretné elnyerni a miniszterelnöki posztot a novemberi választásokon, miután a PvdA és a GL közölte, hogy közös listán indul a hollandiai előrehozott parlamenti választásokon.

Timmermans főbb kihívói a választásokon Dilan Yesilgöz igazságügyi miniszter, a Néppárt a Szabadságért és a Demoráciáért (VVD) politikusa és Caroline van der Plas, a Gazdák és Polgárok Mozgalmának (BBB) listavezetője lesznek.

Timmermans, a PvdA korábbi parlamenti képviselője tíz év után tér vissza a holland politikába. Mark Rutte második kormányában Timmermans külügyminiszteri posztot töltött be. 2014-ben a Jean-Claude Juncker vezette Európai Bizottság a többi között jogállamiságért felelős uniós biztos és alelnök lett, majd 2019-től, az Ursula von der Leyen vezette testületben az európai zöld megállapodás végrehajtásáért felel.

A Mark Rutte vezette kormány júliusban lemondásra kényszerült, mivel a négypárti koalíció nem tudott megegyezni a menekültügyi reformokról. A kabinet azóta ügyvivő minőségben folytatja munkáját.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×