eur:
389.5
usd:
363.46
bux:
68131.59
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Aknavető gránáttal felszerelt civil drónok.
Nyitókép: Anton Petrus/Getty Images

Háborús szerencse, csoda, hogy ezt az ukrán támadást túlélték az orosz katonák - videó

A túléléshez nemcsak jó kiképzésre és a megfelelő felszerelésre, hanem még egy jó adag szerencsére is szükség van.

A közösségi médiában se szeri se száma azoknak a videóknak, amelyeken orosz katonákat támadó ukrán drónok felvételei láthatók. Ezek mind egy hatalmas robbanással végződnek, amelyeken füst és után haldokló emberek láthatók. Nyilván az célja ezeknek a felvételeknek, hogy megtörje az ellenség harci szellemét. Illetve, hogy az otthonmaradók számára is egyértelművé tegye mennyire kiszolgáltatott és életveszélyes helyzetben vannak azok a szeretteik, akik önként, vagy kényszerből, de részt vesznek az úgynevezett különleges katonai műveletekben.

Az ilyen felvételekben semmi hősies nincs, hiszen az életükért reszkető, vagy éppen utolsó pillanataikat élő szerencsétlenekről készültek. Most azonban egy olyan videó is felkerült a netre, ami egy sikertelen támadást örökített meg. A lövészárok felett lebegő drón kezelője pontosan az ellenséges katonák mellé dobja a kézigránátot, azonban a robbanás és a pusztítás elmarad. A gránát csütörtököt mondott valamiért.

A lövészárokban fedezékbe húzódó orosz katonáknak ezúttal óriási szerencséjük volt. Kérdés persze, hogy a gránát nem robbant-e fel később, mondjuk, amikor megpróbálták eltávolítani az oroszok. Mindenesetre a képeken szereplő katonák kaptak még egy esélyt az életben maradásra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×