eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Osztrák rendőrök ellenőrzik a járműveket az osztrák-szlovák határon az ausztriai Berg határátkelőhelyen 2022. szeptember 29-én, miután az osztrák rendőrség elkezdte az előre meghirdetett szúrópróbaszerű ellenőrzést a migránsok és az embercsempészek kiszűrése érdekében.
Nyitókép: MTI/EPA/Christian Bruna

Brutálisak a németországi embercsempészek, a rendőrök alig hisznek a szemüknek

Egyre több szó esik Németországban a legális bevándorlásról, amit a munkaerőhiány miatt a kormány eltökélten ösztönözni kíván. Az utóbbi időben ugyanakkor kevés szó esett az illegális migrációról, ami pedig a szövetségi rendőrség (Bundespolizei) beszámolója szerint az év első felében "veszélyes" irányt vett. A jelentésből kitűnik, az embercsempészek "nagy sebességre" kapcsoltak. Számukra csakis a pénz a fontos.

Az év első felében 1007 olyan illegális bevándorlót regisztráltak, akik embercsempészek közreműködésével érkeztek az országba. A Bundespolizei jelentése szerint ez mintegy százzal haladja meg a múlt év első felének hasonló adatait.

A hatóságok számára ennél még "ijesztőbb", hogy

2023 első hat hónapjában összesen 45 338 illegális bevándorlót regisztráltak.

Ez több mint 16 ezerrel magasabb, mint az előző év első felében "érkezettek" száma.

2022-ben összesen 91 986 illegális bevándorlót regisztráltak.

A jelentés hangsúlyozta azt is, hogy az embercsempészek "egyre gátlástalanabbá" váltak.

Különösen megnövekedett az olyan esetek száma, amikor az embercsempészek az általuk használt járművekben migránsok sokaságát zsúfolták össze. Ennek következményeként pedig életüket rendkívüli módon veszélyeztette az oxigénhiány, a kiszáradás vagy épp az alacsony hőmérséklet okozta kihűlés.

A sofőrök ugyanakkor egyre gátlástalanabb eszközökhöz folyamodnak, hogy rendőrségi ellenőrzés esetén elkerülhessék a büntetőjogi eljárást. Így például szinte rendszeresen baleseteket okoznak, és a hatóságok előtt ezzel igyekeznek magyarázni a migránsok sérüléseit vagy halálát.

Az embercsempészeket valójában cseppet sem érdekli a "rakományuk" - hangsúlyozta a jelentéssel kapcsolatban a szövetségi rendőrség vezetője.

Számukra közömbös az általuk szállított "áruk" testi épsége, a migránsokat fenyegető szinte állandó életveszély.

Őket csak a pénz érdekli - hangsúlyozta Dieter Romann, a Bundespolizei elnöke.

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

A Covid okozta demográfiai hatások világszerte a felnőttkori halálozás növekedését és a várható élettartam csökkenését váltották ki – állapította meg a neves brit orvosi folyóiratban, a Lancetben pár hete megjelent globális betegségteher-tanulmány (Global Burden of Diseases Study 2021), amely az 1950 és 2021 közötti időszak globális demográfiai változásait, beleértve a Covid-járvány 2020–2021-es időszakának hatásait elemezte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×