eur:
388.98
usd:
360.61
bux:
68021.19
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
War 2022 in Ukraine. Concept of strained relations between  and war with Ukraine and Russia.Military issues and the concept of war
Nyitókép: Galeanu Mihai/Getty Images

Az oroszok is és az ukránok is győzelmi jelentéseket közölnek

Az ukránok előretörtek Bahmutnál, az oroszok pedig állítólag megsemmisítettek egy lőszerraktárat.

Az ukrán csapatok kulcsfontosságú magaslatokat foglaltak el Bahmutnál - közölte hétfőn Hanna Maljar ukrán védelmi miniszterhelyettes a Telegram-csatornáján. "Bahmutnál védőink több napja tűz alatt tartják a be- és kijáratokat, valamint akadályozzák az ellenséges csapatmozgásokat a városban" - írta a helyettes tárcavezető mikroblogján.

"Az ellenség csapdába esett" - hangoztatta Olekszandr Szirszkij, az ukrán szárazföldi erők parancsnoka. Az egykor több mint 70 ezer lakosú donyecki várost májusban foglalták el az orosz csapatok hónapokig tartó küzdelem árán.

Maljar szerint az ukrán hadsereg az ellenoffenzíva kezdete óta mintegy 24 négyzetkilométer területet foglalt vissza Kelet-Ukrajnában, míg a déli régióban 169 négyzetkilométert. Hozzátette, hogy csak a múlt héten 14 négyzetkilométernyi terület került ismét ukrán ellenőrzés alá.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az amerikai ABC hírtelevíziónak nyilatkozva azt állította, hogy csapataik az ország délkeleti részén megragadták a kezdeményezést.

"Haladunk előre, nem torpantunk meg" - jelentette ki.
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×