eur:
389.16
usd:
362.56
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
ROME, ITALY - JULY 11: From the balcony of his tenth-floor hospital window, Pope Francis greets crowds gathered below for the Sunday Angelus, broadcast live around the world on July 11, 2021 in Rome, Italy. Pope Francis gave his familiar “Buongiorno!” greetings from the hospital on Sunday, just one week after undergoing intestinal surgery from which he is still recuperating at Romes Gemelli Hospital. (Photo by Franco Origlia/Getty Images)
Nyitókép: Franco Origlia/Getty Images

"Beteg voltam és meglátogattatok" - Ferenc pápa a kórházban sem pihen

Szent Máté közismert szavainak megfelelően nem tétlenkedett a kórházban lábadozó szentatya, rákos gyerekeket keresett meg a Gemelli klinikán.

Saját kórházi kezelése során a Gemelli kórház rákbeteg gyerekeket kezelő osztályára látogatott el Ferenc pápa, akit a Vatikán közlése szerint péntek reggel engednek ki a kórházból.

A Vatikán csütörtöki közleményében először hozott nyilvánosságra képeket Ferenc pápáról azóta, hogy az egyházfőt múlt szerdán alhasi sérvvel megműtötték.

A fényképeken látható, ahogy a pápa kerekesszékben ülve a Gemelli kórház gyermekonkológiai és gyermek-idegsebészeti osztályán találkozik az ott ápolt gyerekekkel és a kórház alkalmazottaival.

A vatikáni közlemény szerint

a pápa megfelelő tempóban gyógyul,

vértesztjei pedig az elvárt eredményeket mutatják, így az egyházfő péntek reggel elhagyhatja a kórházat.

Ferenc pápa a megszokáshoz híven júliusban csak a vasárnapi áldásokon vesz részt, külföldi utakon és más egyéb eseményeken nem. Orvosai egyébként is pihenésre intették, legközelebb csak augusztus elején utazik hivatalos látogatásra Portugáliába, ahol az Ifjúsági Világtalálkozón vesz részt, de a fátimai zarándokhelyre is ellátogat.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Titkos paktumot köthet az EU két legerősebb állama, komoly a tét

Titkos paktumot köthet az EU két legerősebb állama, komoly a tét

Olaf Scholz német kancellár és Emmanuel Macron francia elnök csütörtökön Párizsban egy titkos vacsorán tárgyalt az EU Kína-politikájáról. A találkozóra néhány nappal Hszi Csin-ping kínai elnök európai látogatása előtt kerül sor, és a két vezető megvitatta a Pekinghez kapcsolódó stratégiai, valamint az EU védelmi és finanszírozási kérdéseit. Mellette viszont kibontakozik egy újabb konfliktus Ursula von der Leyen bizottsági elnök jövőjéről is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×