eur:
368.94
usd:
342.67
bux:
49055.03
2023. június 8. csütörtök Medárd
Moszkva, 2017. április 7.Az orosz védelmi minisztérium honlapján közreadott videofelvételről készített képen Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője nyilatkozatot tesz a Szíria elleni amerikai légicsapásokról Moszkvában 2017. április 7-én. Donald Trump amerikai elnök előző nap légicsapást rendelt el manőverező robotrepülőgépek bevetésével a szíriai Homsz egyik légibázisa ellen, megtorlásul az április 4-i feltételezett vegyifegyver-támadásért. (MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium)
Nyitókép: Orosz védelmi minisztérium

Főbe lövésről és ukrán veszteségekről számoltak be az oroszok

Nagyhatótávolságú, légi indítású precíziós fegyverekkel mért az orosz hadsereg csoportos csapást ukrán lőszerraktárakra, az összes kijelölt létesítményt eltalálták - közölte Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője.

A tábornok az ukrán fegyveres erőknek az elmúlt egy nap alatt elszenvedett emberveszteségét mintegy 435 főben adta meg, akik közül, mint mondta, elérte a 190-et azoknak a katonáknak a száma, akik a Donyeck környékén vívott harcokban estek el.

Vjacseszlav Gladkov, az oroszországi Belgorod megye kormányzója a Telegramon azt írta, hogy a határmenti régiót az elmúlt nap folyamán mintegy kétszáz ukrán tüzérségi belövés érte, közülük 132 Kozinka községet és a helyi határátkelő pontot, de érték találatok Grajvoron várost és Glotovo falut is.

Gladkov azt is közölte, hogy a régióba a hét elején Ukrajna irányából betört diverzánsok főbe lőttek egy férfit. A meggyilkolt Jurij Gorevoj egy polgári területvédelmi egység parancsnoka volt.

Krasznodarban péntekre virradóra robbanások hallatszottak az önkormányzat épületénél. Venjamin Kondratyjev, a dél-oroszországi Krasznodari terület kormányzója délután közölte, hogy a városban két drón csapódott be. Mint mondta, létfontosságú infrastruktúrában nem keletkezett kár, és személyi sérülés sem történt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×