eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 13. szombat Ida
Nyitókép: pixabay.com

Tucatnyinál több robotrepülő támadta Kijevet

Oroszország kedd hajnalban 15 manőverező robotrepülőgéppel támadta Kijevet, de a légvédelemnek mindet sikerült megsemmisítenie - közölte a kijevi katonai vezetés.

Kedd reggel a főváros mellett Ukrajna mintegy kétharmadában megszólalt a légiriadó.

"Annyi civilt próbálnak megölni, amennyit csak tudnak ezen a napon" - fogalmazott Szerhij Popko, a kijevi katonai körzet vezetője a Telegramon arra utalva, hogy május 9. az egyik legnagyobb állami ünnep Oroszországban, a nácik felett aratott második világháborús győzelem napja. Popko szerint a manőverező robotrepülőgépek a Kaszpi-tenger térségéből indultak.

A keddi támadásnak egyetlen áldozata sincs.

Mindeközben Jevgenyij Prigozsin, a Bahmut ostromában részt vevő Wagner katonai magánvállalat vezetője ismét arra panaszkodott: semmi jelét nem látja annak, hogy emberei megkapnák a Moszkva által ígért lőszereket. A múlt héten azzal fenyegetőzött, hogy lőszer híján a Wagner e hét szerdán elvonul Bahmuttól, mert a katonák értelmetlen halálra lennének kárhoztatva.

"Akiknek teljesíteniük kellett volna a szállítási rendeletet, azok még nem tették meg ezt" - fogalmazott Prigozsin a Telegramon. Előző nap arról beszélt, hogy az előzetes adatok alapján megkezdődtek a lőszerszállítások, de "a gyakorlatban ez még nem látható".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×