eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
A KCNA észak-koreai állami hírügynökség által közreadott képen Kim Dzsong Un elsőszámú észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt főtitkára beszél a párt központi bizottság ülésének negyedik napján Phenjanban 2021. június 18-án.
Nyitókép: MTI/EPA/KCNA

Ukrajnai háború: Kim Dzsong Un határozott kijelentést tett

A győzelem napján üzent, közölve, hogy Oroszország le fogja győzni az ellenséges erőket.

Phenjan korábban is az Egyesült Államokat hibáztatta az ukrajnai háború miatt, azt állítva, hogy a Nyugat egyeduralomra törő politikája kényszerítette támadásra Oroszországot. Észak-Korea szerint Moszkva csak biztonsági érdekeit védi a katonai akcióval.

Észak-Korea az ukrajnai háború kitörése óta még szorosabb kapcsolatban áll Oroszországgal. Az ország vezetése többször biztosította támogatásáról Vlagyimir Putyin orosz elnököt, Kim Jo Dzsong, Kim Dzsong Un észak-koreai vezető befolyásos húga is kijelentette hogy országa mindig Oroszország oldalán fog állni.

Oroszország és Szíria mellett még Észak-Korea ismerte el a szakadár kelet-ukrajnai "Donyecki Népköztársaság" és "Luhanszki Népköztársaság" függetlenségét.

Az észak-koreai vezető gratulált Vlagyimir Putyinnak a győzelem napja alkalmából, amely keretében Oroszország második világháborúban aratott győzelemére emlékeznek.

"Szívélyes jókívánságunkat küldjük önnek, az orosz hadseregnek és népnek a világbéke megőrzéséért folytatott szent harcához" - írta Kim Dzsong Un az orosz elnöknek küldött levelében.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×