eur:
389.06
usd:
367.85
bux:
55802.82
2023. szeptember 29. péntek Mihály
A KCNA észak-koreai állami hírügynökség által közreadott képen Kim Dzsong Un elsőszámú észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt főtitkára beszél a párt központi bizottság ülésének negyedik napján Phenjanban 2021. június 18-án.
Nyitókép: MTI/EPA/KCNA

Ukrajnai háború: Kim Dzsong Un határozott kijelentést tett

A győzelem napján üzent, közölve, hogy Oroszország le fogja győzni az ellenséges erőket.

Phenjan korábban is az Egyesült Államokat hibáztatta az ukrajnai háború miatt, azt állítva, hogy a Nyugat egyeduralomra törő politikája kényszerítette támadásra Oroszországot. Észak-Korea szerint Moszkva csak biztonsági érdekeit védi a katonai akcióval.

Észak-Korea az ukrajnai háború kitörése óta még szorosabb kapcsolatban áll Oroszországgal. Az ország vezetése többször biztosította támogatásáról Vlagyimir Putyin orosz elnököt, Kim Jo Dzsong, Kim Dzsong Un észak-koreai vezető befolyásos húga is kijelentette hogy országa mindig Oroszország oldalán fog állni.

Oroszország és Szíria mellett még Észak-Korea ismerte el a szakadár kelet-ukrajnai "Donyecki Népköztársaság" és "Luhanszki Népköztársaság" függetlenségét.

Az észak-koreai vezető gratulált Vlagyimir Putyinnak a győzelem napja alkalmából, amely keretében Oroszország második világháborúban aratott győzelemére emlékeznek.

"Szívélyes jókívánságunkat küldjük önnek, az orosz hadseregnek és népnek a világbéke megőrzéséért folytatott szent harcához" - írta Kim Dzsong Un az orosz elnöknek küldött levelében.

Címlapról ajánljuk
Bóka János: az uniós ígérgetés ellenére nem sok minden történt

Bóka János: az uniós ígérgetés ellenére nem sok minden történt

Európai Unió jövőbeli bővítése volt a legfőbb téma az EU Általános Ügyek Tanácsa Spanyolországban tartott informális ülésén. A tanácskozás részt vett Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter, akinek az elmondása szerint a tagállamok fokozatos integrációval gyorsítanák a Nyugat-Balkáni országok csatlakozását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.29. péntek, 18:00
Vinkó József
a Magyar Konyha főszerkesztője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×