eur:
394.05
usd:
370.88
bux:
67407.86
2024. április 15. hétfő Anasztázia, Tas
Nyitókép: Wikipédia

Amerikai fegyverrendszert lőhettek ki az oroszok egy Lancet drónnal

Olyan kép került fel a Twitterre, amelyen valószínűleg egy ritkának számító csapatlégvédelmi fegyver szerepel.

Az amerikai Avenger épp bevetés közben látszik a felvételen, és ekkor lecsap rá egy orosz Lancet drón - szúrta ki a Portfolio.

Az Avengert 1989-ben rendszeresítette az amerikai hadsereg mint csapatlégvédelmi fegyvert. Az AN/TWQ-1-es gyakorlatilag egy HMMWV terepjáró platójára erősített, 2x4 Stinger rakéta indítására alkalmas konténerből áll. A feladata lényegében az, hogy lépést tudjon tartani a folyamatosan mozgó katonai alakulatokkal, így biztosítva számukra kis hatótávolságú légvédelmet.

Az Egyesült Államok összesen 12 darab Avangert szállított Ukrajnának, így ha az oroszok valóban egy ilyen járművet lőttek ki az oroszok, az érzékeny veszteség lehet.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Márciusban Ausztria utasított ki két orosz diplomatát, Oroszország ezt nem sokáig hagyta válasz nélkül. Ezúttal egy osztrák diplomatát nyilvánítottak nemkívánatos személynek. Közben Bécsben tovább folyik a vizsgálat a korábbi osztrák alkotmányvédelmi hivatal egy volt munkatársa ellen, akit azzal vádolnak, hogy titkos adatokat továbbított az Orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálatnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Csúnya a lett a nap vége az amerikai tőzsdéken

Csúnya a lett a nap vége az amerikai tőzsdéken

A fokozódó geopolitikai feszültségek nyomást gyakoroltak ma reggel az ázsiai tőzsdékre, az irányadó európai indexek azonban emelkedésekkel nyitottak, és napközben is kitartottak a pluszok. Az energiaszektor gyengélkedik ma az olajár esésével együtt, míg az ipari vállalatok részvényei felülteljesítők. A magyar piac követte napközben az európai tőzsdéket, kisebb pluszban áll egész nap a BUX, a blue chipek közül csak a Richter esett ma. A tengerentúlon ehhez képest jelentős hangulatromlást láttunk annak ellenére, hogy a kereskedés első részében még emelkedésben voltak a tőzsdék. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×