eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
MOSCOW, RUSSIA - FEBRUARY 22: (RUSSIA OUT) : Co-chair of the united A Just Russia-For Thuth Party and writer Zakhar Prilepin attends a  press conference at the unifying congress on February 22, 2021  in Moscow, Russia. A Just Russia Party merged with For Truth and Patriots of Russia parties on Monday and planning to take second place at the parliament elections in September. (Photo by Mikhail Svetlov/Getty Images)
Nyitókép: Mikhail Svetlov/Getty Images

"Tömeggyilkos vagyok" - állította egy interjúban a felrobbantott orosz szélsőséges író

Egy korábban készült tévéinterjúban Zahar Prilepin büszkén beszélt arról, mi minden szörnyűséget követett el Kelet-Ukrajnában.

"Bármit mondjanak is, egy olyan harccsoportot vezettem, amelyik rengeteg embert ölt meg" - közölte Prilepin. Majd azzal folytatta, nem tudja hogyan fog mindezzel elszámolni. A beszélgetést Anton Gerasenko, az ukrán belügyminisztérium egyik tanácsadója tette közzé a Twitteren.

Amikor a riporter azt kérdezte, vajon a bűneiért a túlvilágon kell-e majd számot adnia, Prilepin azt válaszolta, hogy biztos abban, még ebben az életében eljön a felelősségre vonás. Az interjú alatt az orosz nacionalista író arcán többször is mosoly bujkált, és igen határozottnak látszott. Mint mondta: 44 éves és szerinte sokáig fog élni.

Majd azzal dicsekedett, hogy az összes orosz zászlóalj közül az övé volt a legeredményesebb Donyeckben. Bár azt is elismerte, hogy

minden, amit tettek, teljesen törvénytelen volt.

"Csak nevetek azokon, akik azt állítják, hogy nem is voltam igazi harctéri parancsnok. Ott a bizonyíték: a rengeteg megölt és eltemetett ember" - közölte Prilepin.

"Egy parancsnok sem volt olyan eredményes mint én" - hangoztatta. "A dokumentumok egyszer nyilvánosságra kerülnek, és azokból majd mindenki megtudhatja, hol halt meg a legtöbb ember. Az én zászlóaljam pedig éppen azokon a helyeken járt, ezt nem tagadhatom."

Az ugyancsak a Twitteren megjelent egyik képen Prilepin katonai ruházatot visel, amelynek ujján két azonosító látható. Az egyiken a Donyecki (Nép)Köztársaság (Donyeckaja Reszpublika) zászlaja díszeleg.

Zahar Prilepin, szélsőséges nacionalista, orosz blogger. Forrás:Twitter/Special Kherson Cat
Zahar Prilepin nacionalista orosz író az ukrajnai fronton. Forrás:Twitter/Special Kherson Cat

A másikon pedig ez a felirat olvasható: "tanítsatok orosz nyelven". Szövegben pedig ott van Prilepin valószínűleg kedvenc oktatási eszköze, egy Kalasnyikov gépkarabély is.

Zahar Prilepin Audi Q7-es terepjáróját Moszkvától 400 kilóméterre Nyizsnij Novgorod közelében robbantották fel. Ő súlyosan megsérült, a sorfőrje viszont meghalt.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tart előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért támogatja annyi ország Oroszországot, mi a nagyság titka, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.

Milák Kristóf nélkül is döntős a 4x100-as férfi gyorsváltó

A hetedik idővel döntős a Németh Nándor, Szabó Szebasztián, Jászó Ádám, Kós Hubert összeállítású, Milák Kristóf nélkül vízbe szálló férfi 4x100-as gyorsváltó a párizsi olimpián.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×