eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 24. vasárnap Gellért, Mercédesz
A Wagner Csoport orosz katonai magánvállalat székházának emblémája a szentpétervári épületen 2023. február 3-án. Ezen a napon az ukrán főügyészség bejelentette, hogy eljárást indított az Ukrajnában is harcoló zsoldoscég alapítója, Jevgenyij Prigozsin ellen.
Nyitókép: MTI/EPA/Anatolij Malcev

Wagneresek titkos sírjai lephettek el egy orosz temetőt - videó

Nagy számban jelentek meg látszólag azonos, friss sírok az utóbbi néhány hónapban Novoszibirszk egyik temetőjében – számolt be a Meduza nevű orosz–angol független híroldal a Taiga.info alapján.

A szibériai temető egy bizonyos részén 2022 végétől sorra bukkantak fel a ránézésre hasonló sírhelyek, amelyeken férfiak nevét, születési és elhalálozási idejét jelző kereszteket állítottak, és a Wagner csoport és az orosz zászló szimbólumaival ellátott koszorúkat helyeztek el melléjük.

A mintegy 200 sírt ellenőrző újságírók azt tapasztalták, hogy az elhunytak nevei nem szerepelnek a „különleges hadművelet” áldozatait közlő jelentésekben, a bíróságok elektronikus adatbázisaiban, mint elítéltek viszont igen, így feltételezhetően a Wagner által toborzott rabok lehetett – jegyzi meg a lap.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
Több tízezren tüntettek Madrid utcáin a katalán szeparatisták amnesztiája ellen

Több tízezren tüntettek Madrid utcáin a katalán szeparatisták amnesztiája ellen

Több tízezren tüntettek vasárnap Madrid utcáin, tiltakozva a katalán tiltakozva a katalán függetlenségi pártok amnesztiakövetelése ellen a spanyol konzervatív Néppárt (PP) által szervezett megmozduláson. Alberto Núnez-Feijóo pártelnök a demonstráció során alkotmányellenesnek nevezte, hogy a korábban elítélt katalán szeparatisták amnesztiát kaphassanak, miután véleménye szerint a szavazók a júliusi parlamenti választásokon "nem az alkotmányos rend megváltoztatására voksoltak".

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×